Promise Down: I Bleed Rock ‘n’ Roll (ep)

Promise Down is een nog jonge Belgische band – opgestart begin 2019 – maar wel met een aantal leden die reeds hun strepen verdienden in andere bandjes. Grondleggers van dit hard rock ‘n’ roll gezelschap zijn gitarist Daniel “Dax” Aertssen en drummer Marc Peeters. Op bass vond het duo al vlug Ronny “Don” Clé. Na wat audities was het duidelijk dat de heren William “Lawson” Debaene als vocalist wilden. Het viertal sloeg de handen stevig in elkaar en heeft ondertussen een twintigtal eigen nummers waarvan er vijf dit eerste schijfje hebben gehaald. Verwacht geen vernieuwing bij dit kwartet, wel nummers waar kracht en melodie centraal staan. Goed opgebouwde nummers dus, die een stevige basis krijgen van drums en ronkende bassen. Voeg daar krachtige riffs aan toe en melodieus klinkende gitaarsolo’s en je zit safe voor een aangename en aanstekelijke set hard rock ‘n’ roll. En als de vocalen (lichtjes rauw, met een whiskey soaked doorrookt randje) daar dan ook nog eens naadloos op aansluiten, dat voelt dit goed aan en dit vijf tracks tellend schijfje nodigt uit om tot een stevige, wilde party over te gaan. Daar zullen we met zijn allen toch nog moeten op wachten, want het corona beestje laat niet met zich sollen. Dat mag niet wegnemen dat de Promise Down met ‘I Bleed Rock ‘n’ Roll’ een pretentieloos, maar best wel knap rockend schijfje heeft afgeleverd. Misschien wel de ideale band om een kleine club op zijn kop te zetten.

Luc Ghyselen (72)

Independent Release

Tracklist: 1. Don’t 2. Furious Masturbator 3. I Bleed Rock ‘n’ Roll 4. Let It Out 5. Turn To Break The Seal