Bloodkill: Throne Of Control

Voor Bloodkill moeten we in India, meer bepaald in Mumbai, zijn. Dit vijftal – Anirudh Gollapudi (vocals), Vishwas Shetty (gitaar), Shubham Khare (gitaar), Yash Wadkar (bass) en Jay Patil (drums) – ontstond in december 2016 en zorgt voor een mix van heavy metal en thrash metal. Met ‘Throne Of Control’ presenteren de heren ons hun debuut-album. ‘The Unveiling’ opent is een instrumentaal stukje geworden dat onze nieuwsgierigheid extra prikkelt. Met ‘Blinded Circus’ krijgen we te horen wat Bloodkill er écht van bakt. En … daar zijn we best wel tevreden mee. Kracht en melodie worden op een mooie samen verpakt in een goed gearrangeerde song waar we ons in kunnen vinden. De krachtige stem en vooral de heel mooie melodieuze gitaarsolo zijn de twee grootste blikvangers. Daarmee willen we zeker geen afbreuk doen van de krachtige riffs en de stevige basis van drums en bass. Die laatste twee twee krijgen de spotlight op zich gericht tijdens de openingsfase van ‘False Face’ waarna de krachtige riffs mooi invallen. De bijpassende krachtige stem vervolledigt het plaatje. Een extra accent krijgen we hier te horen middels stukjes waar vocalist Anirudh mooi “fluistert”, terwijl de gitaarsolo van Shubham er een is om vingers en duimen van af te likken: melodieus en flitsend tegelijk. ‘3B’ opent, naar onze smaak, wat eigenaardig, maar trekt desalniettemin onze aandacht. Dit keer krijgen we eerdere schreeuwerige vocalen te horen terwijl het tempo wordt gedrukt met mooie accenten van bass en drums. En dat zonder aan kracht in te boeten. Maar het is opnieuw de sublieme gitaarsolo die voor extra punten zorgt. Een uitnodigende riff opent ‘Unite And Conquer’ en dan zijn we vertrokken voor een mooi opgebouwd nummer waar kracht en agressie mooi samensmelten met melodie. ‘Horrorscope’ opent een heel stuk rustiger en kalmer maar lang kan je daar niet van genieten want krachtige drumslagen en stevige vocale uithalen halen je uit je rustige toestand. Het blijkt pas het begin te zijn van wat opnieuw een heel stevige en krachtige rit blijkt te zijn met tal van wisselingen in tempo en ritme en met opnieuw zo’n knappe gitaarsolo waar liefhebbers van luchtgitaar waarschijnlijk dol op zullen zijn. Krachtige vocalen mogen de eerste stap zetten tijdens ‘For I Am The Messiah’, waarna men al vlug krachtdadig invalt met klaterende drums, strakke riffs en stuwende basslijnen. Het is in ieder geval meer dan voldoende om ons opnieuw volledig over de streep te trekken. En … , ja we weten het, we vallen in herhaling, wat een magnifieke melodieuze gitaarsolo. Een knap drumpatroon mag afsluiter ‘Throne Of Control’ openen waarna de overige instrumenten en de krachtige vocalen met volle overgave invallen en ons zodoende opnieuw gemakkelijk over de streep trekken. Zonder echt voor vernieuwing binnen het genre te gaan zorgen, laat Bloodkill horen dat ze middels mooi geplaatste accenten onze aandacht heel gemakkelijk acht tracks lang kunnen vasthouden. Dit is een album dat beduidend naar meer smaakt. Hou je van een traditionele mix van heavy metal en thrash metal – daarmee bedoelen we dat dit gezelschap mooi binnen de uitgetekende lijntjes van het genre kleurt – en wil je toch een nieuw band ontdekken? Check dan zeker deze ‘Throne Of Control’ van Bloodkill: wij zijn er van overtuigd dat dit album een heel mooi plaatsje krijgt in je collectie!

Luc Ghyselen (94)

Independent Release

Tracklist: 1. The Unveiling 2. Blindead Circus 3. False Face 4. 3B 5. Unite And Conquer 6. Horrorscope 7. For I Am The Messiah 8. Throne Of Control