Sardonic Witchery: Moonlight Sacrifice Ritual

Sardonic Witchery is een project van King Demogorgon dat in 2012 in Porto, Portugal werd opgestart. Intussen is de man naar Dallas, Texas, USA verhuist van waaruit hij nog steeds zijn black metal venijn over de wereld laat spuiten. King Demogorgon staat er alleen voor voor het schrijven van zowel teksten als muziek. Voor de uitvoering kiest hij dit keer voor een drummer (Miguel Santos) en een gitarist die de solo’s in speelt (Chris Menta). Nebo Budor mocht de intro aanleveren voor dit album, maar veel meer dan dat is ‘Intro (Moonlight Sacrifice Ritual)’ niet. De link met de eigenlijke titel van dit album kan je er enkel uithalen dankzij het gehuil van een wolf, maar voor de rest is dit een intro die al even vlug vergeten is als hij is voorbij gekomen. Gelukkig valt het vanaf ‘O Circulo Das Bruxas Perversas’ beter mee. Het nummer krijgt een furieus en energiek klinkende sound mee die al vlug zorgt dat we goedkeurend staan te headbangen. Voeg daar een best wel melodieuze gitaarsolo bij, die het heftige er wat uit haalt, en we zijn vertrokken voor wat een donkere, maar heel energieke, trip kan worden. Waar we ons niet volledig mee kunnen verzoenen is het stem timbre van King Demogorgon dat ons nogal rauw in de oren klinkt. Maar dat kan ook wel aan de productie liggen die de vocalen minder op de voorgrond heeft weten te brengen. In ieder geval gaat Sardonic Witchery op het elan van de eerste nummer verder en komen onze verwachtingen dan ook uit. Gelukkig wordt er wat variatie in tempo en ritme aangeboden, want na een paar nummers gaat de schreeuwerige stem toch wat op de zenuwen werken. Maar wat ons eigenlijk telkens opnieuw over de streep trekt zijn de vrij melodieuze gitaarsolo’s die er keer op keer voor zorgen dat onze aandacht weer volledig tot de orde wordt geroepen. Ons besluit is dan ook dat er, naar onze smaak althans, nog wat werk aan de winkel is voor Sardonic Witchery en dat ondanks het feit dat de band (of de man) al een heel aantal splits (zes om precies te zijn), één ep, één live album en twee eerder full-albums op de markt bracht.

Luc Ghyselen (70)

War March Records

Tracklist: 1. Intro (Moonlight Sacrifice Ritual) 2. O Circulo Das Bruxas Perversas 3. Die For Satan 4. Infernal Kingdom 5. Licantropia 6. Eterna Penumbra 7. Misantropia 8. Ancient Spirits