Mortiferum / Hyperdontia: Mortiferum / Hyperdontia

Deze split ep is niet enkel een samenwerking tussen twee bands – Mortiferum en Hyperdontia – maar ook tussen twee labels want Me Saco Un Ojo verzorgt de Europese release, Carbonized Records doet hetzelfde in de V.S. Beide bands hadden een gezamenlijk tournee gepland dit jaar, maar door het corona virus viel die compleet in het water. Vandaar dus deze op vinyl verkrijgbare ep waar elke band een kant, of een nummer mag voorstellen. Het Amerikaanse doom / death metal gezelschap Mortiferum doet dit aan de hand van het meer dan zeven minuten durende ‘Abhorrent Genesis’ dat eerst langzaam en slepend maar vol dreiging zijn weg zoekt. Doom invloeden hebben duidelijk het overwicht in de openingsfase en zonder dat die volledig van tafel worden geveegd worden ze daarna toch wat weg gedrukt door death metal invloeden. Hyperdontia daarentegen steekt zijn invloeden niet onder stoelen of banken en kiest resoluut voor brutaal klinkende death metal. Dit internationale ensemble zorgt hier voor een stevig werkstuk dat eigenlijk niet veel toevoegt aan de platgetreden death metal paden. Zo’n vijf minuten lang proberen ze ons te overtuigen van hun kunnen, maar helaas kan ‘Punctured Soul’ ons maar matig bekoren. Deze ep was dus bedoeld om te gaan verkopen tijdens hun gezamenlijke tournee. Wie die nu zal aankopen, daar hebben we het raden naar. Voor ons was het een kennismaking met beide bands, maar geen van hen zorgde voor een onvergetelijke, laat staan erg goede, indruk.

Luc Ghyselen (56)

Carbonized Records / Me Saco Un Ojo

Tracklist: 1. Abhorrent Genesis 2. Punctured Soul