Grimgotts: Legends (ep)

‘Legends’ is de derde ep dit jaar van het Britse symphonic power metal gezelschap Grimgotts. Over het vorige, ‘Sagas’, waren we vrij tevreden. We noemden namen als Serenity en Alestorm als referentiepunten (zie onze review in deze rubriek). Over ‘Legends’ zijn we toch iets minder te spreken. Het nieuwe werkstukje telt opnieuw vier tracks. ‘The Boys Of Boone’ opent nog aanstekelijk, maar neemt dan toch een iets hardere ondertoon. We hadden het liever opgewekter en aanstekelijker gehad, maar kunnen hier nog mee leven. ‘Land Of Tomorrow’ werd eerder al als single uitgebracht, klinkt iets aanstekelijker, meer krijgt toch een donker randje mee. Een track waar we mee kunnen leven. ‘The Edge Of The World (To What Lies Beyond)’ is een stuk donkerder, klinkt veel minder aanstekelijk en laat ons eerlijk gezegd eerder koud, ook al door het trager tempo. Afsluiter ‘Kingsman’ krijgt eerst een stuk spoken word mee, vooraleer de song echt van start gaat. En dan krijg je een aanstekelijk nummer te horen die ergens tussen Serenity en Alestorm in zit. Met ‘Legends’ levert Grimgotts opnieuw een ep af die zijn fans zal kunnen bekoren, maar we vrezen ervoor dat ze extra zieltjes zullen aantrekken. Dit is immers goed en leuk om eens gehoord te hebben, maar echt warm worden we er niet van ondanks de paar knappe passages die, zeker in het slotnummer langs komen.

Luc Ghyselen (68)

Independent Release

Tracklist: 1. The Boys Of Boone 2. Land Of Tomorrow 3. The Edge Of The World (To What Lies Beyond) 4. Kinsman