Macabre: Carnival Of Killers

Het Amerikaanse Macabre werd in 1985 en bestond toen uit Nefarious (bass, backing), Dennis the Menace (drums) en Corporate Death (gitaar, vocals). Nog steeds vormt dit trio Macabre en dat dus al vijfendertig jaar lang! Met ‘Carnival Of Killers’ is het trio aan zijn zesde full-album toe: niet wat je noemt erg productief dus. Volgens een pak critici was Macabre een van de eerste bands die een stijl bracht die zich ontwikkelde tot wat we tegenwoordig death metal noemen. Wat we op dit album krijgen is eerder iets als “funny poppy kinderachtige thrash” in de zin van onzinnige teksten (check bijvoorbeeld ‘Them Dry Bones’) en zelfs een pak volledig niet metal gerichte songstructuren. Kijk, we begrijpen maar al te goed dat er eens mag gelachen worden, maar dat doen wij doen liever met een album waar we echt achter staan. Op ‘Carnival Of Killers’ vinden we te veel lachwekkende, belachelijke, songs terug. Nummers die wij alvast niet als metal of zelfs rock willen bestempelen: het zijn eerder kinderliedjes. En, oké, toegegeven, het mag wel eens, maar hou het dan beperkt tot een of twee nummertjes. Hier krijg je er zestien op een rij, en dat is, naar onze smaak alvast veel te veel van het goede. Het is dan ook overduidelijk dat ‘Carnival Of Killers’ niet onze eindejaarslijstjes zal halen. Of misschien toch eentje: die van zwakste album van het jaar, want daarvoor solliciteert dit nieuwe album van Macabre wel naar de hoogste prijs!

Luc Ghyselen (20)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Intro 2. Your Window Is Open 3. Joe Ball Was His Name 4. Stinky 5. Abduction 6. Tea Cakes 7. Them Dry Bones 8. Richard Speck Grew Big Breasts 9. Slaughter House 10. Breaking Point 11. The Lake Of Fire 12. Warte, Warte 13. Now It’s Time To Play 14. The Wheels On The Bug 15. Corpse Violator 16. The Murder Mack