Reb Beach: A View From The Inside

Met zijn tweede solo-album katapulteert Reb Beach ons terug naar de tijd dat instrumental rock albums furore maakten. We denken dan vooral aan werk van gitaarvirtuozen als Steve Vai en Joe Satriani. Ondergetekende zelf is nooit zo’n fan geweest van instrumentaal werk waar het vooral inhoudt van “kijk eens mama wat ik allemaal kan”. Dat heb ik hier ook met dit tien tracks tellend werkstuk van Reb Beach. Beweren dat de man het gitaartechnisch niet aan kan, is natuurlijk je reinste onzin, en dat doe ik natuurlijk niet. Dat bewijst de man immers al ettelijke jaren met o.a. Winger, Dokken, Alice Cooper, Night Ranger en Whitesnake. En dan vergeet ik er waarschijnlijk nog een aantal. Maar mezelf tien nummers lang boeien met enkel gitaargeweld, dat lukt Reb niet. Ik mis persoonlijk wel een krachtige stem. Maar goed, iedereen zijn ding zeker. Want dat er een publiek is die compleet instrumentale albums wel weet te waarderen, is een feit. Voor die is deze ‘A View From The Inside’ natuurlijk een geschenk uit de hemel.

Luc Ghyselen (65)

Frontiers Records FRCD 1073

Tracklist: 1. Black Magic 2. Little Robots 3. Aurora Borealis 4. Infinito 5. Attack Of The Massive 6. The Way Home 7. Whiplash 8. Hawkdance 9. Cutting Loose 10. Sea Of Tranquility