Angelica: All I Am

Liefhebbers van melodic rock / AOR kunnen met het tweede full-album van Angelica hun collectie aanvullen. Achter de naam Angelica verschuilt zich Angelica Rylin die een pak fanaten van cinematic metal kennen dankzij The Murder Of My Sweet. Net als bij die band is ook nu weer Daniel Flores van de partij. Hier zit hij zowel in de producerstoel als dat hij zorgt voor keyboards, drums en backing vocals. Michael Palace is gitarist en bassist van dienst, terwijl Pedro Cecar Camargo voor de akoestische gitaar zorgt. Op ‘All I Am’ krijg je elf nummers te horen waar de erg knappe stem van Angelica in de spotlight komt te staan. De goed opgebouwde nummers zorgen voor de nagenoeg perfecte omkadering. Zelf zijn we niet zo’n die hard melodic rock / AOR fanaat, en de meeste nummers op dit album klinken dan ook net niet krachtig genoeg om ons volledig over de streep te trekken. Voeg daar ook nog het feit aan toe dat de keyboards heel wat ruimte opeisen en je begrijpt dat we niet echt vallen voor dit nieuwe werkstuk van Angelica. Maar, en dat kunnen we absoluut niet ontkennen, de dame beschikt over een schitterende stem. Het is ons enkel allemaal een beetje te soft, te gepolijst. We missen met andere woorden een stuk kracht en een rauw randje. Stevige fans van het (sub)genre mogen dus heel zeker wat bijtellen bij ons waarderingscijfer.

Luc Ghyselen (60)

Frontiers Records FRCD 1072

Tracklist: 1. Calling 2. Beat Them All 3. Addicted To You 4. I’m Sorry 5. Time And Space 6. Don’t Say Goodbye 7. Still Bleeding 8. Living On High Hopes 9. A Pounding Heart 10. Angel 11. Time To Go Home