Johno Leeroy: The Magnolia Sessions

De uit Tennessee afkomstige, maar tegenwoordig in Denver, Colorado verblijvende, singer / songwriter Johno Leeroy krijgt als derde – eerder kregen we al albums van Matt Heckler en Jason Dea West – zijn kans in de reeks ‘The Magnolia Sessions’. Net als bij de twee vorige albums hoor je ook nu weer “het publiek”, zijnde een pak krekels en andere insecten. Johno staat voor een mix van country en folk en brengt nummers die hij zelf schrijft en waarin hij het heeft over zijn eigen moeilijkheden en demonen, maar ook over zijn overwinningen en gelukkige momenten. Zelf beschouwt hij deze ‘The Magnolia Sessions’ als een inkijk en zijn innerlijke ik. Zijn stem en zijn gitaar klinken hier erg rustgevend terwijl hij het toch over soms moeilijke tijden heeft. En alhoewel we een akoestische set op tijd en stond erg weten te waarderen, vinden we dit derde deel in deze reeks voorlopig toch het minste. En dat betekent heel zeker niet dat Johno Leeroy een mindere artiest is dan de andere twee die reeds aan bod kwamen in deze reeks. Het is gewoon zo, dat de nummers die hij hier neerzet ons teveel doen denken aan een aantal melancholische momenten bij of net na een groots kampvuur. Je weet wel wat ik bedoel: als je na een dag vol intens plezier, moe maar voldaan je dag overloopt in je uiteindelijk tot complete rust komt. Je hebt het begrepen: dit is iets te melancholisch naar mijn smaak. Er klinkt iets te veel droefheid door in dit werkstuk om mij te overtuigen.

Luc Ghyselen (68)

Anti-Corporate Music

Tracklist: 1. Rest Easy 2. Bass Boat 3. Bent Poles 4. Weed Or Wine 5. Wild 6. Higher Ground 7. Growing Up In The South 8. Tired 9. Davidson County 10. Twig 11. Junebug