Stonedrift: Mass Destruction Media (ep)

Er zijn zo van die bands die al lang bestaan zonder dat ze een uitgebreide discografie hebben. Het Italiaanse Stonedrift is zo een band. Reeds opgericht in 2007 is ‘Mass Destruction Media’ de eerste ep van de band die het licht ziet. Het enige opgenomen materiaal dat je voorts van deze band vindt, is de demo ‘The Smell Of Sweat, Smoke And Alcohol’ uit 2010. Het dient gezegd dat er doorheen de jaren enige wissels in de line-up zijn geweest, maar de grootste reden voor het uitblijven van een plaat, ligt wellicht in het feit dat ze gewoon graag live spelen. Maar het dient gezegd ‘Mass Destruction Media’ is zo een aangenaam luisterstuk geworden dat we het toch wel jammer vinden dat we tot nu hebben moeten wachten om deze band te leren kennen. De bio zegt dat ze geïnspireerd zijn door bands zoals Pantera, Machine Head en Biohazard met snuifjes van stoner rock, sludge en hardcore punk invloeden. Dat klinkt als een zeer breed gamma wat u wat ons betreft meteen weer mag vergeten. Het draait er namelijk om dat de heren erin geslaagd zijn om vijf nummers op plaat te zetten die vanaf het eerste moment én vertrouwd én aanstekelijk aanvoelen. Loert Pantera om de hoek? Zeker en vast. Al horen wij bij opener ‘Strike the Blood’ vooral Soulfly en dat heeft niet in het minst te maken met de bijzonder krachtige stem van Emiliano Dalcomune die sinds 2015 de rol van zanger op zich neemt. Als je heel erg kritisch uit de hoek zou willen komen, zou je kunnen stellen dat je weinig verrassend nieuws hoort bij Stonedrift maar eerlijk gezegd zal ons dat worst wezen. De jarenlange live-ervaringen dragen er zeker toe bij dat de heren hun instrumenten tot in de puntjes beheersen. De melodieën zijn zeer catchy en slepen je vanaf de eerste luisterbeurt mee. Kortom wij vinden ‘Mass Destruction Media’ een méér dan geslaagd debuut voor een band die al bijna een eeuwigheid bestaat. We hopen vooral dat ze vanaf nu de smaak van het studiowerk te pakken hebben en op dat vlak véél productiever worden.

K.H. (87)

Volcano Records

Tracklist: 1. Strike The Blood 2. Eclipse Of Lies 3. River Of Insanity 4. Dead By Dawn 5. Tools Of Fear