Isabel de Sade: Undivided From Desire (ep)

‘Undivided From Desire’ is de debuut-ep van het Italiaanse viertal Isabel de Sade, een alternative metal band opgestart in 2016 in de buurt van Pesaro. ‘Undivided From Desire’ telt slecht drie tracks en opent met ‘Wrong Choice’. Dit goed opgebouwde nummer opent met een riff die je later nog terug hoort. De stem klinkt wat rauw, maar sluit daar mooi op aan terwijl er vaart en kracht in het nummer worden gebracht. Een rustgevende break zet het contrast tussen hard en zachtheid nog eens extra in de verf. ‘Not Even You’ opent rustig en gevoelig, maar eens het refrein wordt opgedist krijgt het nummer een injectie aan kracht en energie die evenwel enkel voor het refrein geldt. Daarna wisselen de heren in tussen krachtig en zachtere momenten. Die laatste krijgen zelfs een melancholische ondertoon mee. Ook afsluiter ‘Burn Again’ gaat op deze weg verder. Daardoor mist het toch wel wat spanning ook al omdat de nummers vrij identiek worden opgebouwd en er dus niet echt op verrassing wordt gespeeld. Dit debuut is voor Isabel de Sade een leuk visitekaartje, maar veel meer dan dat is het toch niet. Als de heren internationaal willen doorbreken, zal er toch iets meer nodig zijn.

Luc Ghyselen (65)

Independent Release

Tracklist: 1. Wrong Choice 2. Not Even You 3. Burn Again