Sorceress Of Sin: Mirrored Revenge

Sorceress Of Sin is een nieuwe naam, voor MUSIKA dan toch, in het melodic power metal sub-genre. De band wordt met nogal veel lovende woorden voorgesteld door de promotekst die dit album begeleidt. Dan is het voor ons al meteen duidelijk dat we het een en ander met een korreltje zout mogen nemen. Zo stelt men bijvoorbeeld dat vocaliste Lisa Skinner, die ook instaat voor de teksten, klinkt als een mix van Kai Hansen en Michael Kiske en dat ze zelfs, bij momenten, iets van (Rob) Halford, (Geoff) Tate en (Bruce) Dickinson in zich heeft. Na een aantal luisterbeurten van dit tien tracks tellend debuut komen wij enkel tot de vaststelling dat Lisa een fantastische stem heeft waarmee ze vrij veel kanten op kan, maar ons doet ze nergens écht denken aan een van de vijf eerder vermeldde namen. Maar dat ze kans zingen … dat staat zeker vast. Want dat ze de nummers naar een hoog niveau tilt, daar zijn we het volmondig mee eens. Ook het schitterende gitaarspel van Constantine Kanakis met zijn melodieuze solo’s die zowel flitsend als vingervlug zijn is een grote troef voor dit gezelschap. Bass (Topher O’Meagher) en drums (Paul Skinner) zorgen voor de perfecte basis en ondersteuning, terwijl de orkestrale inbreng van Tom Maclean zorgt voor opvulling en leuke accenten. Dat Sorceress Of Sin meteen met de deur in huis valt met het krachtige en gedreven ‘Vixen Of Virtue’ zorgt ervoor dat de verwachtingen voor de rest van dit album hoog liggen. Kracht, melodie, aanstekelijkheid en energie worden immers mooi samengebundeld in deze stevige en gedreven gebrachte opener. Gelukkig zakt het niveau nergens en komen we bij elk nummer opnieuw onder de indruk van haar vocale capaciteiten. Dat en het knappe gitaarwerk in goed opgebouwde en energeik gebrachte songs trekt ons keer op keer volledig over de streep. Dat Sorceress Of Sin het ook waar maakt met een gevoelige ballade bewijst ‘Echoes Of Existence’, maar het zijn vooral de gedreven en energieke nummers waar wij het voor hebben en op dat vlak worden we eigenlijk nergens teleurgesteld. Liefhebbers van melodic power metal hebben er zo een band bij om naar uit te kijken.

Luc Ghyselen (88)

Independent Release

Tracklist: 1. Vixen Of Virtue 2. Multifaceted Survival 3. Mirrored Revenge 4. Wicked Distortion 5. Splintered Shard 6. Aradia 7. Echoes Of Existence 8. Parallel Lies 9. Cold Carnality 10. Empyre Of Stones