BleakHeart: Dream Griever

‘Dream Griever’ is het debuutalbum van de Amerikaanse band Bleakheart uit Denver, Colorado. Aanvankelijk gestart als een solo project van JP Damron (gitaar). Al snel vervoegde zangeres Kelly Schilling de band en met het aantrekken van een drummer en een extra gitarist was de band gevormd. Hun sound is een soort van psychedelische doom met invloeden van shoegaze, indie rock en gothic. ‘Ash Bearer’ gaat slepend traag maar is wel een prachtig nummer: mooi staaltje van psychedelische doom met wondermooie zang, niet breekbaar maar erg melancholisch. De stem van Kelly past wonderwel bij de muziek van Bleakheart. Haar stem valt nog meer te bewonderen op ‘Heed The Haunt’ wat als het ware nog slepender en trager gaat. Dit is doom van het betere niveau. Op ‘The Visitor’ klinkt haar stem aanvankelijk dan wel weer breekbaar. Het nummer op zich is dan (opnieuw) weer erg slepend. En het album gaat op dit tempo verder met ‘The Dead Moon’. Ook op het langste nummer ‘Dream Griever’ horen we trage, ingetogen doom met mooie piano momenten en hier en daar toch een kleine versnelling. Bleakheart is in zijn genre wel een ontdekking en een hele goede band met als grootste troef de uitstekende zang maar voor veel metalfans is dit te traag en te soft. Liefhebbers van Mourning Sun, Avatarium en Wolvennest zullen hier van smullen.

Bart Verlinde (85)

Independent Release

Tracklist : 1. Ash Bearer 2. Heed The Haunt 3. The Visitor 4. The Dead Moon 5. Dream Griever.