Sinner’s Blood: The Mirror Star

Liefhebbers van melodic heavy metal / melodic power metal hebben er een nieuwe naam bij om naar uit te kijken: Sinner’s Blood. Deze in Santiago, Chili opgestarte band is er pas sinds 2018 maar debuteert hier met een erg volwassen klinkend album. Eigenlijk is dit niet zo raar want de heren – Nicolas Fischer (bass, vocals), Guillermo Pereira (drums), Nasson (gitaar, vocals, keyboards) en James Robledo (vocals) – hebben al wat ervaring opgedaan in eerdere bands. Op deze ‘The Mirror Star’ heeft het viertal knappe composities weer die uit de pen van Nasson zijn gevloeid. Elk nummer staat zijn mannetje als je fan bent van heavy metal, power metal en / of melodic metal. Dan weet je eigenlijk al vooraf wat je kan en mag verwachten. Goed opgebouwde songs met een heel stevige basis van bass en drums, krachtige riffs en melodieuze gitaarsolo’s. Dat alles is hier ruimschoots voorhanden en krijgt er dan nog een extra gegeven bij: de vocalen. En die zijn superbe bij dit Sinner’s Blood. James Robledo heeft een stem als een klok: melodieus en toch zeer krachtig die accenten bevat die doen denken aan Ronnie James Dio, aan Jorn Lande of aan Russell Allen. Voldoende dus om elke liefhebber van een soepele maar krachtige klassieke heavy metal stemmen te doen smelten bij het beluisteren van dit elf tracks tellend debuut. En als het gitaarspel dan ook nog tot de absolute top behoort dan vallen wij als een blok voor Sinner’s Blood. Meer hebben we hier eigenlijk niet aan toe te voegen of het moet zijn dat elk nummer ons bij elke nieuwe luisterbeurt nog net iets meer bevalt. Kracht, souplesse en melodie gekoppeld aan aanstekelijkheid heet dit dan zeker?

Luc Ghyselen (90)

Frontiers Records FRCD 1064

Tracklist: 1. The Mirror 2. Phoenix Rise 3. Never Again 4. Remember Me 5. The Path Of Fear 6. Forever 7. Kill Or Die 8. Never Resting Soul 9. Who I Am 10. The Hunting 11. Awakening