Doro: Magic Diamonds – Best Of Rock, Ballads & Rare Treasures

Doro: een dame die sinds begin / midden jaren tachtig een fabuleus aantal gedenkwaardige “klassiekers” binnen het heavy metal genre heeft afgeleverd en dat tot op heden nog steeds tal van liefhebbers van het genre weet te overtuigen. Doro werd in 1964 geboren als Dorothee Pesch. Ze startte haar muzikale carrière bij Snakebite, maar in 1983 was ze er als de kippen bij om Warlock op te starten. Vanaf dan ging het snel met haar muzikale carrière. Onder de naam Warlock werden vier full-albums op de markt gebracht. Toen het vijfde album klaar was en Doro als enig origineel lid nog overbleef werd de bandnaam gewoonweg Doro. Tot op heden zorgt de dame met haar krachtige rockende stem nog steeds voor sterke full-albums waarvan ‘Forever Warriors / Forever United’ het meest recente is. Op deze ‘Magic Diamonds’ grasduint Doro doorheen haar impressionante oeuvre en kiest voldoende nummers om drie cd’s te vullen. Het eerste schijfje telt twintig tracks die ze onder de noemer “Best Of Rock’ aanbiedt. Je krijgt er zowel studio opnames als live opnames te horen, sommige zelfs met een of andere special gast (zie “tracklist”). Het tweede schijfje telt achttien nummers en bestaat uit enkel ballades. Maar ook hier vind je zowel live als studio opnames en opnieuw komen er een paar langs met speciale gasten. Op het derde schijfje vind je opnieuw achttien nummers die moeilijk te vinden zijn en die Doro toch als pareltjes in haar repertoire beschouwt. ‘Magic Diamonds – Best Of Rock, Ballads & Rare Treasures’ is zodoende een schitterend overzicht van de carrière van deze krachtige vocaliste. Voor de fans die denken alles van Doro in huis te hebben en deze verzamelaar dan maar links te laten liggen: je vindt ook een aantal nummers, of live versies, die nog niet eerder werden uitgebracht. Voor diegene die nog niets in huis hebben van Doro of Warlock: “Shame on You” én dit is een uitgelezen kans om kennis te maken met een formidabele stem in de heavy metal wereld.

Luc Ghyselen (90)

Rare Diamonds Productions

Tracklist: Cd 1 – Best Of Rock: 1. All We Are (“The Fight” Version) 2. Thunderspell 3. Burn It Up 4. I Adore You 5. Descent (Feat. Pete Steele) 6. You’re My Family 7. Kiss Me Like A Cobra 8. Haunted Heart 9. Raise Your Fist In The Air (New Live Recording “Forever Warriors Forever United” Tour) 10. Now Or Never (Feat. Slash) 11. The Night Of The Warlock 12. I Rule The Ruins (Classic Night Orchestra Version) 13. Fight 14. Always Live To Win 15. Breaking The Law (Feat. Udo Dirkschneider) 16. Revenge (New Live Recording “Forever Warriors Forever United” Tour) 17. Ich Will Alles 18. Salvaje 19. Dedication (I Give My Blood) 20. Grab The Bull (Last Man Standing) (First Draft – Previously Unreleased) / Cd 2 – Best Of Ballads: 1. Für Immer (Classic Night Orchestra Version) 2. Above The Ashes 3. Love Me In Black (New Recording 2020) 4. Scarred 5. Rare Diamond (New Live Recording “Forever Warriors Forever United” Tour) 6. Make Time For Love (New Live Recording “Forever Warriors Forever United” Tour) 7. Tausend Mal Gelebt (Live) 8. Fall For Me Again (Live) 9. Give Me A Reason 10. Love Me Forever (Feat. Lemmy Kilmister) 11. Angel In The Dark 12. Walking With The Angels (Feat. Tarja Turunen) 13. Beyond The Trees (New Recording 2020) 14. Herzblut 15. Undying (Live Unplugged) 16. Constant Danger (Live Unplugged) 17. Prisoner Of Love (NYC Version – Previously Unreleased) 18. Warrior Soul / Cd 3 – Rare Treasures:1. The Queen 2. Metal Tango (Classic Night Orchestra Version) 3. I Rule The Ruins (Live) 4. Hellbound (Live) 5. Even Angels Cry (Live) 6. The Fortuneteller (Live) 7. Save My Soul (Live) 8. Egypt (The Chains Are On) 9. She’s Like Thunder 10. Bad Blood (Live – Feat. Blaze Bayley) 11. Whenever I Think Of You (Live) 12. My Majesty (Live) 13. Hellraiser (Live) 14. Alles Ist Gut (Live) 15. Let Love Rain On Me (Live) 16. Chained 17. Black Rose 18. Nothing Else Matters