L’uomo Nero: Andiamo Nel Deserto (ep)

Met ‘Andiamo Nel Deserto’ krijgen we een vier tracks tellende ep van het Amerikaanse L’uomo Nero te horen. Het drietal – Dominic Cagliostro (Domenico L’oscuro – vocals, gitaar), Robson Guy (Quello Bello – bass) en Luke Seelau (Sentire – drums) – zorgt voor een knappe mix van occult rock, hard rock en blues rock. Met deze ep wil het drietal een mooi opgezet project opstarten die uit drie delen bestaat. Over drie vier tracks tellende ep’s willen de heren van L’uomo Nero je het verhaal vertellen over drie detectives (henzelf) die op zoek moeten naar een op mysterieuze wijze verdwenen vrouw. Daarbij moeten ze gebruik maken van hun super krachten en van hun magische kunsten. Dat de heren daarvoor inspiratie opdeden bij H.P. Lovecraft spreekt bijna voor zichzelf, maar ze vonden ook inspiratie bij een actuele verdwijning. De vier tracks op dit eerste deel van deze trilogie smaken in ieder geval naar meer. Hun mix van de eerder genoemde stijlen klikt heel mooi in elkaar en zorgt voor een mooie luisterervaring waarin je aandacht geen kans krijgt om te ontsnappen. De ene keer zorgen iets meer bluesy getinte licks voor een extra accent, een andere keer kiezen ze duidelijker voor meer op hard rock geënte riffs. De stem van Dominic past daarbij perfect: krachtig indien nodig, maar vooral soepel klinkend met een lichtjes rauwe tik die we wel weten te waarderen. Dat de band eigenlijk niet vernieuwend voor de dag komt, weten we ook wel, maar wie maalt daarom als wat je brengt goed en krachtig is en vooral als dat je aandacht heel gemakkelijk kan vasthouden. Bij deze kijken we nu al uit naar het vervolg dat, als we de bijgevoegde promo mogen geloven, niet zo erg lang op zich zal laten wachten.

Luc Ghyselen (85)

Desert Records

Tracklist: 1. Andiamo 2. Afterman 3. Nel Deserto 4. Walk Away