Hegeroth: Perfidia

Polen en black metal of death metal is een combinatie die het ook al ettelijke keren heel goed doet op de bureau’s van MUSIKA. Ook het nieuwe werkstuk van Hegeroth behoort tot die categorie. Hegeroth is een (melodic) black metal ensemble dat in 2010 werd opgestart en nu met ‘Perfidia’ zijn derde werkstuk aflevert. Melodie en krachtig energiek klinkend zwartgeblakerd geweld vol koude dreiging en pakkende duisternis zijn je deel als je dit acht tracks tellende album over je heen laat denderen. Vernieuwend? Nee, niet echt. Beklijvend of intens? Heel zeker weten. Hegeroth opent meteen uiterst energiek en gedreven met ‘Hand By Hand’ en zorgt er eindelijk voor dat je de volledige duur van dit album aan de lippen hangt van het gezelschap. Meestal krijg je een energiek en heel gedreven geluid te horen, maar dat betekent niet dat Hegeroth geen gas terug neemt, om dan enkel nog harder te kunnen terugslaan. Voeg daaraan toe dat het album geen milliseconde verveelt en je verkrijgt een duistere en dreigende trip aangeboden die je net iets meer dan vijfendertig minuten in de ban houdt. Hier en daar zorgen wat eigenzinnige geluiden voor wat aparte accenten (check vooral het einde van ‘The Wind Embraces Me’), maar als we het geheel in ogenschouw nemen, blijken dit duidelijk wat minimale toegevingen te zijn. Dus hou je van energieke gedrevenheid, kille duisternis, krachtige dreiging met rauw en ruw klinkende vocalenen toch wel melodieuze gitaargeweld, dan mag, nee moet, je deze ‘Perfidia’ van Hegeroth op zijn minst een kans geven. Het is immers niet omdat de band geen contract heeft met een of ander platenlabel dat ze minder zouden zijn dan een aantal net iets meer gereputeerde bands. Wij zijn nu al zeker dat we vanaf nu Hegeroth iets nauwlettender in het oog gaan houden.

Luc Ghyselen (80)

Independent Release

Tracklist: 1. Hand By Hand 2. Distorted Visions Of The Saints 3. The Wind Embraces Me 4. Raise Your Voice 5. Sacrificed 6. Last Salvation 7. How Sore Can Be The Fall 8. An Angel Won’t Come