Jason Dea West: The Magnolia Sessions

Het label Anti-Corporate Music startte onlangs de serie ‘The Magnolia Sessions’ waarvan we je reeds het album van Matt Heckler hebben voorgesteld. Nu is het tweede album in deze reeks een feit. Elk album wordt opgenomen in open lucht onder een grote magnolia boom – vandaar de naam – zodat je ook de krekels hoort die willen mee genieten van deze opnames. Dit keer komt Jason Dea West aan bod. Jason Dea West zorgt voor een knappe mix van country, blues en folk. Soms volledig instrumentaal met knappe nummers met een zingende gitaar en een sprekende harmonica, andere keren verhaalt hij teksten over wat hij allemaal mee maakt op zijn tochten doorheen het Amerikaanse land. Op deze ‘The Magnolia Sessions’ krijgt hij voor een aantal nummers “hulp” van broer Bejamin Tod. Dit is echt “back to the roots” met rinkelende gitaren, knappe vocalen, en een soms huilende harmonica. We voelen ons weer achttien als we deze nummers beluisteren. En alhoewel we nog nooit van Jason Dea West hebben gehoord, voert hij ons mee naar momenten dat we rondom een kampvuur zaten te luisteren naar vrienden die goed tot zeer goede covers brachten van bekende folk, country of blues nummers. Geen gierende gitaren dus of x-aantal beats per minuut, maar rustig gebrachte nummers die het extra goed zullen doen als het nog wat kouder wordt en er weer een vuur knettert in de open haard terwijl we rustig zitten te genieten van een goed glas wijn of bier. Dan zal een album als deze ‘The Magnolia Sessions’ van Jason Dea West op zijn best klinken. Het is in ieder geval een hel geslaagd album voor liefhebbers van folk, country en blues. Voor de liefhebbers van het genre: afsluiten doet Jason met een versie van Townes Van Zandt’s ‘I’ll Be Here In The Morning’.

Luc Ghyselen (80)

Anti-Corporate Music

Tracklist: 1. Build Me A Lover 2. Lone Wolf 3. Roll Home Lucinda 4. Make A New Start 5. Country Livin’ Blues 6. California Way 7. Dreams Ain’t My Own 8. I’ll Be Here In The Morning