Burgûli: Runes (ep)

Uit Spanje komt Burgûli, een black metal bandje dat met ‘Runes’ een vier tracks tellende ep op de markt brengt. Indien we een bespreking zo kort konden houden, dan was dit voor dit schijfje gebeurd. Dit viertal brengt donkere en dreigende black metal volgens het boekje met grimmig klinkende vocalen maar de productie is echt niet aan ons besteed. Het lijkt ons echt alsof alles werd opgenomen terwijl de microfoons een paar kamers verder stonden opgesteld. Vtijdens het tweede nummer klinkt het net iets beter, al betekent dit niet dat het niveau op gebied van songwriting als uitvoering de hoogte ingaat. Wat de heren presteren met ‘The Dark Host’ is … van een beschamend niveau: sorry dat zouden we zelf niet aan onze schoonmoeder laten horen als we zouden willen dat ze meteen ons huis zou verlaten. En ook over de afsluiter zullen we heel kort zijn: dit is niveau van een pas beginnend bandje die zijn eerste stapjes zet in de oefenruimte. Sorry, Burgûli maar als jullie maar met zo’n product naar buiten kunnen komen is er jandorie nog bergen werk aan de winkel. Rest ons nog te melden dat twee nummers Engelstalig zijn en de overige twee in de Catalaanse taal worden gebracht. Maar, heel eerlijk, laat dit A.U.B. liggen. Zelfs uw grootste vijand wil je niet opzadelen met zo’n muzikaal gedrocht. De punten zijn er enkel voor het werk dat de heren er hebben ingestoken en voor de cover, en dan nog …

Luc Ghyselen (20)

Orbis Alia Productions

Tracklist: 1. Where There Is Darkness 2. La fi d’una vida 3. The Dark Host 4. El vell rei del fred