Yours Truly: Self Care

‘Self Care’ is het debuut van Yours Truly, een Britse emocore band met zangeres Mikaila Delgado, guitarist Teddie Winder-Haron, basgitarist Lachlan Cronin en drummer Brad Cronan. Na een ep, ‘Afterglow’, is er nu eindelijk een volwaardig album. En het mag gezegd dat ondanks de platgetreden emocore paden ‘Self Care’ best leuk klinkt. Na de eerste drie nummers was ik al verslingerd op dit combo. Ze hebben een zekere frisheid die ongetwijfeld met hun jonge leeftijd te maken heeft, maar ook door de muzikaliteit die door de aderen vloeit. Dus voor zij die op zoek zijn naar een waardige opvolger van Paramore, investeer uw tijd en geld maar in deze band. Ze gaan u niet ontgoochelen. Bovendien is Mikaila een speciaal geval in positieve zin. Net zoals Chloe Drinkwater van Skarlett Riot geeft dit meisje een ‘it’-factor. Het is niet te definiëren maar het geheel is groter dan de som der delen bij Mikaila. Natuurlijk is de zang en podiumprésence de bepalende factor. Zingen kan ze en wat ze live in haar mars heeft, zal wel blijken eens we deze Corona-crisis bedwongen hebben en groepen weer zorgeloos kunnen toeren. Er valt misschien nog wel het een en het ander te vertellen over de tien nummers die ‘Self Care’ vormen. Ik heb na de eerste helft genoeg gehoord om te weten dat dit plaatje mijn winter zal opvrolijken. Ik zie nummers van deze plaat ook vroeg of laat een paar soundtracks opluisteren. Ja, zo’n niveau is het. Ik heb zo stilaan het gevoel dat ze bij UNFD weten waar de klepel hangt. Hier wordt ik echt blij van.

Frederik Blieck (85)

UNFD Records.

Tracklist: 1. Siamese Souls 2. Composure 3. Together 4. Vivid Dream 5. Undersize 6. Ghost 7. Funeral Home 8. Glass Houses 9. Half Of Me 10. Heart Sleeve