Cosmic Reef Temple / Shrinkwrap Killers: Cosmic Reef Temple / Shrinkwrap Killers (ep)

Deze split, een vinyl schijfje, op de markt gebracht door Wave Guardian Records, telt drie nummers. Op kant “A” krijg je een nummer te horen van Cosmic Reef Temple, een gezelschap dat een mix van space rock, metal en surf op je los laat. Het instrumentale nummer, ‘Wave Constellation’, is er een mooi voorbeeld van. De sax eist de meeste aandacht op, maar echt warm worden we hier niet van. Kant “B” is voor Schrinkwrap Killers, een punk / new wave collectief, dat twee nummers aflevert. ‘No Coordinates & I’m Fucked’ sluit, door het gitaarspel, een beetje aan op de sound van Cosmic Reef Temple, al klinkt dit nogal chaotisch. ‘It’s Not A Dead Body Inside This Bag’ gaat op dit elan verder en sluit er eigenlijk naadloos op aan. Beide tracks laten ons eigenlijk ook al koud. Besluit: indien je pakken zuurverdiende euro’s op overschot heb, kan je dit een kans, maar eigenlijk loop je hier best in een heel wijde boog om heen.

Luc Ghyselen (40)

Wave Guardian Records

Tracklist: 1. Wave Constellation 2. No Coordinates & I’m Fucked 3. It’s Not A Dead Body Inside This Bag