I Am Your God: The Resurrection

Ongeveer vijf, zes weken gelden waren we lichtjes overdonderd door een vier tracks tellende ep van het Finse I Am Your God. Lees onze review van ‘In Those Times’ er maar op na waarin we ook stelden: “Deze ep, of mini-album zoals je wil, smaakt naar veel meer.” En kijk, we worden nu al op onze wenken bediend. Het debuutalbum van dit vijftal telt tien tracks melodic death metal die schatplichtig zijn aan o.a. In Flames. De vier nummers die op de ep te vinden waren – ‘Betrayal’, ‘Flowers On Your Grave’, ‘In Those Times’ en ‘The Loop’ – vind je hier ook terug en worden aangevuld met zes nummers die in het verlengde liggen. En eigenlijk kunnen we hier gewoon weg herhalen wat we toen reeds schreven over I Am Your God. Elk nummer is immers een knappe symbiose van kracht, melodie en aanstekelijkheid. Het vijftal beukt er stevig op los tijdens de echt krachtige momenten, maar laat rust en melodie primeren in de iets rustiger stukken. Ook op vocaal vlak staat deze band zijn mannetje: krachtig en hevig indien het moet, rustiger en clean als het fragment daarom vraagt. We vragen ons eigenlijk af wat we hier nog moeten aan toevoegen om ook jullie over de streep te trekken en dit full-album van I Am Your God onder jullie aandacht te brengen. Tien nummers lang houdt dit vijftal – Julius Vetämäjärvi (vocals), Matti Hietala (gitaar), Joonas Erkkonen (gitaar), Joonas Roivainen (bass) en Atte Autio (drums) – ons in een wurggreep van kracht en melodie. En eindelijk vinden we het best heel leuk en lekker om ondergedompeld worden in brutale kracht waar de nodige agressie en pakken melodie samen spannen om ons te overtuigen van hun kunnen. Dat de sound bruist van energie en gedrevenheid hoeven we toch niet meer te vermelden? Voor ons is het alvast heel duidelijk: missie volledig geslaagd. Dit is een debuutalbum om te koesteren en een absolute “must have” voor elke rechtgeaarde melodic death metal fanaat.

Luc Ghyselen (90)

Out Of Line Music

Tracklist: 1. Nothing To Leave Behind 2. Believe Again 3. The Loop 4. Flowers On Your Grave 5. Silent Killer 6. In Those Times 7. Fall With Me 8. Betrayal 9. Gravedigger 10. As The Light Goes Down