Ivory Moon: Lunar Gateway

Het Italiaanse Ivory Moon, een symphonic metal gezelschap dat in 2000 werd opgestart, komt er aan met ‘Lunar Gateway’, het vierde full-album van de band. Het nieuwe album liet wel wat op zich wachten, want voorganger ‘Dark Time’ dateert reeds van 2012 al kan dit misschien toegeschreven worden aan strubbelingen om een ietwat vaste line-up te verkrijgen. Hoe dan ook ‘Lunar Gateway’ telt tien tracks die mooi de ondertussen platgetreden paden van symphonic metal bewandelen. Niets nieuws onder de zon dus. Niet dat men steeds opnieuw met iets nieuws op de proppen moet komen, maar men moet het dan wel goed doen. Ivory Moon klinkt puur muzikaal niet onaardig, maar laat ons eerlijk gezegd danig in de steek als het op vocalen aan komt, want bij zowel Patrizio Izzo als bij Loretta Venditti horen we overduidelijk dat Engels niet de moedertaal is. Bij sommige tracks kunnen we dit nog eens charmant vinden, maar als we ons reeds vanaf de eerste track beginnen te ergeren aan het accent, is er toch iets dat ons niet bevalt. En net dat gebeurt bij het beluisteren van dit album, zodat we tegen halfweg al aan het denken zijn om het album maar langs de kant te laten liggen. Maar dan bestaat natuurlijk nog de kans dat we een zeldzame parel niet hebben ontdekt. Helaas gebeurt dat niet bij dit nieuwe werkstuk van Ivory Moon. Track na track ergeren we ons aan de accentjes in de vocalen en als de muzikanten dan ook al de platgetreden paden blijven opzoeken, is het paard natuurlijk verdronken. Waarmee we meteen willen zeggen dat Ivory Moon absoluut niet tot de top, zelfs niet tot de internationale subtop in dit (sub)genre behoort. ‘Lunar Gateway’ is dus een album voor de fans van de band en voor de personen die echt alle symphonic metal albums die op de markt verschijnen in de collectie willen hebben staan.

Luc Ghyselen (58)

Volcano Records

Tracklist: 1. Human Greed 2. Here We Are 3. Man With A Face 4. Darkside: The Angel Of The Night 5. Astaroth 6. Breath 7. Blood Vampire 8. Loch Ness – The Legend Of The Lake 9. The Dominion Saga 10. The Game Of Life