King Parrot: Holed Up In The Liar (ep)

King Parrot is een band uit Melbourne, Australië die in 2010 van start ging. Hun energieke en gedreven mix van hardcore, thrash metal en grindcore werd op eerdere albums (drie reeds) en ep’s (eentje hiervoor) reeds goed ontvangen. Dat zal met deze nieuwkomer niet anders als je van het genre – mogen we het thrashcore noemen? – houdt. Vier korte tracks, opener ‘Banished, Flawed Then Docile’ is met zijn bijna twee en een halve minuut de langste track op deze ep, worden op de argeloze luisteraar afgevuurd waarin agressie, brutaliteit en kracht samen gebracht worden. Kortom een wervelende explosieve cocktail die elke fan van de band wel eens moet gehoord hebben en die na nog geen acht minuten al veel slachtoffers zal maken. Zelf zijn we er niet zo’n fan van om dit te beluisteren in de huiskamer, maar tijdens een wervelende live show van dit gezelschap kunnen we er wel van genieten. Dan krijg je er immers een opgewonden kwintet bij te zien die werkelijk alles uit de kast haalt om je te overtuigen van hun kunnen. Nu houden we het bij krachtig, energiek, heel gedreven en leuk om eens gehoord te hebben.

Luc Ghyselen (65)

Agonia Records

Tracklist: 1. Banished, Flawed Then Docile 2. Blunder To Asunder 3. Nor Is Yours 4. Kick Up A Stink