Song Of Anhubis: Reversed Reflection

Song Of Anhubis is een Spaanse band opgestart in 2012 door vocaliste Rei Reych en gitarist Polvareda Johnson. Met ‘Reversed Reflection’ is het gezelschap, dat verder nog bestaat uit bassist Mario Martín en drummer Jon Goitia, toe aan zijn tweede full-album. Mario en Polvareda staan ook in de syntheziers. Tien tracks krijg je te horen die een mix vormen van gothic metal, wat symphonic metal en een massa aan blieps en bloops uit de synthesizers die ons meer ergeren dan ons charmeren. De korte zo goed als instrumentale opener ‘Lonely Echoes’ is al een eerste ijkpunt waar vooral de synths met de eer gaan lopen. ‘Misanthropia’ volgt en laat het beste verhopen. Een stevig tempo, krachtige vocalen en een stevige sound zijn de hoofdingrediënten en het geheel kan os wel bekoren. Vooral de stem van Rei is een grote meerwaarde in het geheel. We lijken te zijn vertrokken voor een aangename rit. Mooie pianoklanken openen ‘Persephone’s Call’ en dan nemen synths eigenlijk over: wij blijven op onze honger zitten en kijken om ons heen of we ons toch niet vergist hebben van album. Nee, toch niet. De stem van Rei blijft indruk maken maar verzuipt in de beats van zowel drums als elektronica. ‘Suicide Nation’ duwt ons nog dieper weg in de wereld van elektronica en met ‘Vestiges Of A life’ hebben we de hoop opgegeven: dit komt, naar onze smaak en mening, niet meer goed. Nog meer elektronica krijgen we in ‘Progressive Spiral’. We verademen tijdens de beginfase van ‘Hypersomnia’ als piano en de stem van Rei de bovenhand nemen en dat gelukkig het volledige nummer kunnen aanhouden met wat mooie drumpatronen er boven op. De bieps en blieps openen ‘Teratos’, maar die worden, gelukkig, volledig weg gedrumd als het nummer echt op gang komt. Zo horen we Song Of Anhubis een stuk liever. Dit is een krachtig en gedreven nummer met een rustgevend tussenstuk. Hier kan de stem van Rei ten volle schitteren. Ook een knappe gitaarsolo (Oscar Blanco) maakt hier zijn opwachting. Ook ‘Lethal Lens’ kan ons nog bekoren, al komt er hier al terug meer elektronica aan te pas. Afsluiter ‘My Own Enemy’ ligt een beetje in het verlengde en krikt het peil wat omhoog, al vinden we de break weer een stuk minder. Als we Song Of Anhubis wat raad mogen geven: minder elektronica kan wonderen verrichten en zet de stem van Rei meer in de spotlight zodat die minder verdrinkt in het totaal geluid. Maar, ja, dat is dan ook onze persoonlijke smaak

Luc Ghyselen (68)

Rockshots Records RSCD 098

Tracklist: 1. Lonely Echoes 2. Misantropía 3. Persephone’s Call 4. Suicide Nation 5. Vestiges Of A Life 6. Hypersomnia 7. Progressive Spiral 8. Teratos 9. Lethal Lens 10. My Own Enemy