Warlung: Optical Delusions

Met ‘Optical Delusions’, het derde full-album van het Amerikaanse Warlung, bevestigt dit gezelschap al het goede wat eerder over hen de ronde deed. ‘Sleepwalker’ uit 2017 deed het al voortreffelijk en zorgde er voor dat liefhebbers van hard rock, doom en traditional metal over de streep werden getrokken. ‘Immortal Portal’ (2019) deed zelfs nog net iets beter en met ‘Optical Delusions’ zet Warlung moeiteloos de stap naar “net nog iets beter”. De acht tracks vormen een mooi samenwerkingsverband tussen hard rock, wat doom en metal. Het viertal zorgt voor knap opgebouwde werkstukken waar de vocalen van beide gitaristen – George Baba en Philip Bennett – mooi tot hun recht komen. Bass (Chris Tamez) en drums (Ethan Tamez) zorgen voor het stevige, maar ook heel soepel klinkende fundament. De riffs zorgen voor de gepaste ruwbouw, terwijl de gitaarsolo’s smaakvol en melodieus klinken. Qua tempo krijg je mooie afwisselingen tussen traag en midtempo met sporadisch een wat sneller moment. Dat geldt eigenlijk ook wel voor de kracht die van deze muziek uitgaat. We bedoelen maar dat je geen alles verwoestende orkaan moet verwachten, maar wel degelijk krachtig klinkend vakmanschap. Is alles dan rozengeur en maneschijn op dit nieuwe album? Niet echt, een van de tracks, ‘Sun Eater’ meer bepaald, vinden we toch te zeemzoet, te traag verder kabbelend en het leidt ons, naar onze smaak, nergens heen. De overige zeven tracks kennen meer kracht en vaart en vinden we stuk voor stuk dik in orde. Liefhebbers van hard rock, wat doom en traditional metal kunnen deze ‘Optical Delusions’ van Warlung op hun “wanted” lijstje plaatsen.

Luc Ghyselen (84)

Heavy Psych Sounds HPS 140

Tracklist: 1. Phantasmagoria 2. The Scorpion in The Sand 3. Snake Eyes 4. Sun Eater 5. Order Of The Solar Temple 6. Hell On Earth 7. Devil’s Game 8. No Man’s Land