Black Fate: Ithaca

Toen ik dit album voor het eerst door de woonkamer liet galmen, dacht mijn vrouw dat dit een nieuw album van Kamelot was. Begrijpelijk want de sound en zang hebben veel gelijkenissen. Black Fate is echter een Griekse band, opgericht in 1990. En deze Hellenen brengen met ‘Ithaca’ reeds hun vijfde album uit. Fans van symfonische, melodieuze metal zullen hiervan smullen. Catchy riffs, stevige riffs, symfonische hoogstandjes: alles is aanwezig bij deze band en laat de zanger dan nog een stem als een klok hebben dan weet je dat Black Fate top is in dit genre. Vreemd dat ik nog nooit gehoord had van deze band. De band combineert gevoelige melodie├źn met best stevige metal, symfonische toemaatjes als bij de beste Nightwish en Kamelot en bij wijlen zelfs een vleugje van de oude Epica, zonder grunts weliswaar. Allemaal prima nummers maar ‘Savior Machine’ is toch een pareltje, de riffs blijven in je hoofd zitten en de zang is werkelijk fenomenaal!! Geen ingewikkelde, lange nummers maar dit hoeft ook niet. Black Fate brengt symphonic metal zoals die moet gebracht worden: geweldige zang, prima muzikanten, goed geschreven, catchy nummers zonder melig te klinken en vooral een prima productie. Van dit album wordt ik nu eens vrolijk. Aanrader van de week

Bart Verlinde (85)

Rockshots Records

Tracklist: 1. From Ashes & Dust 2. Ithaca 3. Maze 4. Savior Machine 5. Fortress Of Solitude 6. Nemesis 7. Secret Place 8. Reach For The Stars 9. Rainbow’s End 10. One Last Breath 11. Queen Of Shadows 12. Circle Of Despair