Rob Moratti: Paragon

De naam van de Canadese vocalist Rob Moratti zal bij liefhebbers van melodic rock / AOR heel wat belletjes doen rinkelen. De man heeft dan ook een stem om “u” tegen te zeggen en weet die keer op keer op zijn best te gebruiken. Zo ook op dit nieuwe full-album. ‘Paragon’ telt twaalf tracks die stuk voor stuk knappe voorbeelden zijn van hoe melodic rock / AOR zou moeten klinken: heel melodieus en toch met voldoende kracht mét de hoofdrol voor het vocale werk. En dat is precies hoe dit ‘Paragon’ klinkt. Uiterst melodieus en toch met voldoende kracht. De grootste trekpleister is ongetwijfeld de fantastische stem van Rob, maar ook de overige muzikanten zetten hun beste beentje voor. En dat Rob zich laat omringen door een aantal klassebakken op hun instrument hoeft eigenlijk geen uitleg. Als je al een cv hebt opgebouwd onder eigen naam, maar ook als vocalist van Final Frontier en, zij het een heel kort moment, van Saga dan ken je je weg wel in de muziekwereld. Met een ritmesectie bestaande uit drummer Stu Reid en bassist Tony Franklin (Blue Murder, The Firm) kan er eigenlijk al niets verkeerd gaan. De heren hebben tonnen ervaring en kunnen het ritme zowel opzwepen als vertragen wanneer je daar maar om denkt. En als je dan of Joel Hoekstra (Whitesnake) ofwel Ian Crichton (Saga) kan strikken om de gitaarsolo’s in te spelen, weet je eigenlijk al vooraf dat het goed komt. Voeg daar dan schitterende opgebouwde songs aan toe en je begrijpt deze ‘Paragon’ de liefhebbers van het (sub)genre zal doen watertanden. En als Rob Moratti dan ook nog een schitterende prestaties aflevert verkrijg je een top album in het (sub)genre. Bij deze …

Luc Ghyselen (85)

AOR Heaven AOR 00216

Tracklist: 1. I’m Falling 2. Rise Above 3. What Have We Become 4. Remember 5. Where Do We Go From Here 6. Drifting Away 7. Break The Chains 8. Alone Anymore 9. Bullet Proof Alibi 10. All I’m Living For 11. Picking Up The Pieces 12. Stay Away