Furies: Fortune’s Gate

Furies is een Franse moderne heavy metal band. In 2015 debuteerden ze met de ep ‘Furies’ en twee jaar later mochten we de ‘Unleash The Furies’ ep aanhoren. Nu is er dus het debuut in de vorm van een cd. Misschien even Furies voorstellen: drums : Zaza Bathory, bass & vocals : Lynda Basstarde, lead gitaren : Billy Laser & Sam Flas. Opener ‘You and I’ bevalt me ogenblikkelijk. Het gelijknamige ‘The Fortunes’ Gate’ bevalt evenzeer. Furies’ geluid is schatplichtig aan Motley Cruë en Judas Priest, maar wie maalt daar nu om. De productie is wat je uitstekend mag noemen. Ik ben instant fan van deze band. Tien volwaardige songs bevat dit album. Wereldschokkend is het niet, maar goed is het zeker. De criticasters gaan altijd wel iets vinden om op te merken. Ik vind dat het meer dan in orde is en zou deze band wel eens aan het werk willen zien. Niets leuker dan een flinke dosis old school rock ’n roll. Wat me ook bevalt is het artwork van dit album.

Frederik Blieck (82)

Independent Release

Tracklist: 1. You & I 2. The Fortune’s Gate 3. Voodoo Chains Show Lyrics 4. Antidote 5. Delusions Of Daylight 6. Never Say Die 7. Superstition 8. Prince Of The Middle East 9. Fire In The Sky 10. Unleash The Furies