Eskimo Callboy: MMXX (ep)

Het Duitse Eskimo Callboy werd tien jaar geleden opgestart en was zowat een een instant succes. Het gezelschap zorgt voor een zinderende mix van metalcore, trancecore en electronicore die het vooral bij jongere fans uitstekend doet omdat het vrij toegankelijk is en er lustige en stevig kan op gedanst worden. Vooral in het thuisland is de band enorm populair waar hun full-albums vlot richting top 10 van de hitlijsten snellen. Een van de twee vocalisten, Sebastian Biesler hield het onlangs voor bekeken, maar zijn vervanger (Nico Sallach) werd al vlug ingewerkt en aan de sound van het gezelschap wijzigt deze verandering niets. Op ‘MMXX’ gaat het zestal verder met zijn opzwepende, toegankelijke mix van stijlen. Wij gaan maar eerlijk toegeven dat er naar onze smaak veel te veel elektronica in hun sound verweven wordt om ons echt over de streep te trekken. Maar we moeten natuurlijk wel durven toegeven dat het werkt, want elk album verkoopt als zoete broodjes en hun live shows zijn een denderend feest voor wie eens alles wil vergeten en gewoon pretentieloos uit de bol wil gaan. Voeg daar de wat komische teksten bij en je begrijpt de hele heisa nog een stuk beter. Met de zes tracks op ‘MMXX’ is dit niet anders zodat ook dit schijfje gemakkelijk zijn weg zal vinden naar de talrijke fans.

Luc Ghyselen (65)

Century Media

Tracklist: 1. Hypa Hypa 2. Hate/Love 3. MC Thunder II (Dancing Like A Ninja) 4. Monsieur Moustache 5. Dramaqueen 6. Prism