Godsnake: Poison Thorn

Het Duitse Godsnake komt eraan met een eerste full-album nadat het gezelschap eerder al voor de ep ‘Hellride’ (2014) zorgde. Zes jaar vinden wij persoonlijk een vrij lange periode tussen twee releases zodat we niet van een massa aan creativiteit kunnen spreken bij Godsnake. ‘Poison Thorn’, het eerste full-album, telt tien tracks die je met wat goede wil in het vakje melodic thrash metal mag onderbrengen. Zelf noemen ze o.a. Testament, Machine Head, Hellyeah en Metallica als invloeden en wij horen vooral die laatste band hier terug ten tijde van het immens succesvolle black album. Toch kan je deze ‘Poison Thorn’ niet op diezelfde hoogte zetten, daar de nummers bijlange na niet kunnen tippen aan wat Metallica toen neerzette op gebied van aanstekelijkheid en songstructuren en arrangementen. Ook verwerkt het vijftal van Godsnake – Torger (vocals), Stevo (gitaar), Malt (gitaar), Walt (bass) en Sidney (drums) – wat meer invloeden uit groove metal in hun sound. Wat je wel te horen krijgt zijn tien tracks die wel degelijk goed opgebouwd zijn. Verder straalt elk nummer voldoende kracht uit, én krijg je stevige riffs te horen die aangevuld worden met melodieuze gitaarsolo’s en krachtige vocalen. Dat de heren die kracht dan ook nog koppelen aan heel wat energie, een enorme groove en wat extra toegankelijkheid middels het melodieuze aspect, kan je hen bezwaarlijk verwijten. Integendeel, het zorgt ervoor dat ‘Poison Thorn’ misschien opgemerkt zal worden door muziekliefhebbers die het eerder op rock hebben begrepen. Maar let wel: Godsnake zorgt wel degelijk voor thrash metal, zij het dan dat er heel veel melodie wordt verwerkt in de songs. Wij vallen absoluut niet stijl achterover van wat het vijftal hier neerzet, maar we hebben ook geen enkele keer de skip-toets gebruikt bij onze luisterbeurten. Ons eindbesluit is dan dat Godsnake voor een heel goed in het gehoor liggend album heeft gezorgd dat zowel liefhebbers van melodic metal als thrah metal fanaten zou moeten kunnen overtuigen.

Luc Ghyselen (80)

Massacre Records

Tracklist: 1. Urge To Kill 2. Poison Thorn 3. Sound Of The Broken 4. We Disagree 5. Stone The Crow 6. Darkness 7. You Gotta Pay 8. Blood Brotherhood 9. Hellbound Ride 10. This Is The End