Harmonize: Warrior In The Night

Harmonize werd in Nicosia, Cyprus opgestart in 2012. Eerst nog als exponenten van thrash metal, maar geleidelijk werd Harmonize een band die je in het vakje heavy metal / power metal moet plaatsen. Het debuut, deze ‘Warrior In The Night’, wordt gebaseerd op een kort verhaal geschreven door gitarist George Constantinou en de actrice Nicolina Papas. Zoals wel vaker bij heavy metal en power metal bands gaat het ook hier over gevechten en zwaarden, koningen en koninginnen, engelen en demonen. Zo heb je al meteen alle ingrediënten die Harmonize ter beschikking heeft. Maar daar stopt het eigenlijk wel. Want het songschrijven heeft dit gezelschap nog niet echt in de vingers. In ieder geval het spannend brengen van geslaagde nummers. Wij horen hier een heel pak clichés langs komen waar we het eindelijk wel mee gehad hebben. Nergens maakt dit vijftal – naast George hoor je ook nog Sozos Michael (vocals), Lambros Apousianas (gitaar), Panagiotis Takkides (Bass) en Harrys Peratikas (drums) – het echt spannend en tijdens ‘Angel’, een nummer dat je ook in akoestische versie te horen krijgt – krijgen we een uiterst zeemzoet verhaaltje te horen op al even zeemzoete muziek. Maar eigenlijk zijn de overige tracks niet van betere kwaliteit of makelij. Onze excuses aan Harmonize, maar indien het de bedoeling is dat de band internationaal iets wil te betekenen hebben, dan is er nog enorm veel werk aan de winkel.

Luc Ghyselen (40)

Independent Release

Tracklist: 1. Warriors in Line 2. Never Back Down 3. Warrior In The Night 4. Angel 5. The Astonishing End 6. Tonight 7. Crawling Among Shadows 8. Beyond Darkness 9. Angel (Acoustic)