Matt Heckler: The Magnolia Sessions

Nieuw bij het Anti-Corporate Music-label is de reeks “The Magnolia Sessions”, een reeks die label eigenaar Dan Emery wil wijden aan live opnames van artiesten die je mag situeren in de sector singer / songwriter en dan meer bepaald uit het bluegrass, dark country, folk segment. Het eerste album is een nu een feit en Matt Heckler bijt hier solo de spits af met een elf tracks tellend album. De opnames gebeurden onder een enorme magnolia boom met een paar gericht geplaatste micro’s. Zo hoor je ook de achtergrondgeluiden die tijdens de opnames fungeerden. Maar nog belangrijker natuurlijk is het feit dat de muziek goed is. En die is van superbe niveau! Nee, geen gierende gitaren, krachtige drumpatronen, rauwe grunts en dergelijke, maar knappe cleane vocalen die het hebben over donkere tijden en moeilijke momenten in het leven, spaarzaam begeleid door viool, banjo of gitaar. Matt Heckler brengt elf nummers die hij bijna nooit meer brengt tijdens live concerten, dus ook voor zijn fans is dit een uitgelezen kans om te horen hoe hij deze nummers weer geeft. Wij lieten op een vrije zondagnamiddag – helaas komen er, door dat verdomd covid beestje tegenwoordig meer zo’n zondag namiddagen langs dan we eindelijk willen – het schijfje zijn rondjes draaien en waren onder de indruk van zijn donker stemgeluid en de perfect bijpassende muzikale begeleiding. Je zou denken dat dit enkel perfect past bij een kampvuur, maar daarvoor zijn de teksten iets te zwartgallig. Matt Heckler leert ons dat terug keren naar de echte roots van hedendaagse pop en rock muziek best een interessant moment kan opleveren. Bij liefhebbers van folk, country en bluegrass klinkt de naam Matt Heckler reeds een tijdlang bekend in de oren, hopelijk leren rock en of metal fanatici vanaf nu dat er ook andere muziekgenres zijn die beklijvend en diep in de ziel kervend materiaal kunnen opleveren. Deze ‘The Magnolia Sessions’ van Matt Heckler is er een van.

Luc Ghyselen (80)

Anti-Corporate Music

Tracklist: 1. Going Across The Sea 2. Water Bound 3. On His Way To Die 4. Her Bright Smile Haunts Me Still 5. Wild Bill Jones 6. Morning Breaks 7. Ain’t No Ash Will Burn 8. Big Scioty 9. Old Rub Alcohol Blues 10. Lonesome Road 11. Thatt Old Copper Ring