Montaña Sagrada: The Living Green (ep)

Met Montaña Sagrada hebben de liefhebbers van sludge metal er een nieuwe naam bij om naar uit te kijken. Deze vier tracks tellende debuut ep valt immers meteen met de deur in huis. Montaña Sagrada werd pas in 2019 opgestart maar het trio dat achter deze naam schuilt heeft eerder al ervaring opgedaan bij andere bands. Gitarist Rodrigo Morris ken je misschien van Mar De Grises, terwijl vocalist / gitarist Ramón Pasternak ervaring op deed bij All Tomorrows en drummer Vincent Zbinden actief was bij Entrospect en nog steeds te vinden is bij Mourning Sun. Al deze ervaring valt nu mooi samen in Montaña Sagrada. De heren hebben slechts vier tracks nodig om ons over de streep te trekken. Voor deze nummers werd inspiratie gevonden bij het mystieke, de mythologie en de geschiedenis van het aloude Chili, het land waar dit gezelschap van afkomstig is. Voeg daarbij dat de heren steeds proberen een link te liggen met de hedendaagse maatschappij in het land en je hebt voldoende stof om over na te denken en te schrijven. De zware drumpatronen, de machtige riffs en de donkere stem, met dreigende ondertoon, helpen je verder doorheen het muzikale spectrum dat de heren je aanbieden. Het is niet zo dat de heren steeds oeverloos verder beuken, nee, nu en dan zorgen rustiger passages, de meest opmerkelijke komt in afsluiter ‘Wall Of Ashes’ naar voor, voor variatie. ‘The Living Green’ is meteen een visitekaartje geworden om “u” tegen te zeggen. En nu maar hopen dat het corona beestje binnenkort tegenkanting krijgt door een vaccin zodat we dit trio eens live aan het werk kunnen zien.

Luc Ghyselen (90)

Independent Release

Tracklist: 1. First Flame 2. The Living Green 3. Clearing 4. Wall Of Ashes