Dangerous Project: Cosmic Vision

Het heeft heel wat tijd gevergd vooraleer het debuutalbum, deze ‘Cosmic Vision’, van Dangerous Project het levenslicht zag. We keren terug in de tijd en meer bepaald naar 2005 wanneer gitarist Oscar J. Martin en bassist Eddy Geott elkaar ontmoeten en tot de ontdekking komen dat ze van een heel pak dezelfde artiesten houden: Europe, Rainbow, Dokken, Journey, Alcatrazz, Yngwie Malmsteen en Ratt. Dan weet je het dat de heren een voorliefde hebben voor melodic hard rock en neoclassical heavy metal. Rond die tijd maakte het duo ook kennis met vocalist Jose Gaona en een er wordt een demo onder de naam Dangerous gemaakt, waarna het trio los van elkaar verder werkt aan verschillende projecten. In 2015 leert Eddy drummer Adnagun Franco kennen en al vlug vormen ze een gedroomde ritmesectie. Begin 2018 komen de vier heren terug samen om aan een eerste album te werken. Midden dat proces haakt Renzo Renzo Huánuco af om persoonlijke redenen. Gelukkig vind men vlug een vervanger in de persoon van Luber Eland. Intussen is het eerste album een volwaardig feit geworden. Wat mag je verwachten? Zinderende power metal met een heel sterke, om niet te zeggen uitmuntende, vocalist en superbe vingervlug gitaarwerk met wervelende solo’s. Maar ook de ritmetandem is op geen foutje te betrappen en zorgt steevast voor een heel solide en strakke basis. De keyboards zorgen voor een breed klankentapijt dat perfect in harmonie staat met het gitaarwerk. De tien tracks die het album uitmaken doen me keer op keer denken aan bands als Magic Kingdom en Iron Mask waar Dusan Petrossi de begenadigde snarenplukker van dienst is. Het enige wat we misschien missen is een uitschieter, maar langs de andere kant zakt geen van de nummers door het ijs. Liefhebbers van neoclassical melodic heavy metal mogen dit debuut van Dangerous Project alvast aan hun “wanted lijstje” toevoegen. De twee laatste tracks op dit schijfje zijn twee Spaanstalige nummers en vinden wij net iets minder.

Luc Ghyselen (88)

Shaded Moon Entertainment ASMRCD 004

Tracklist: 1. Evil Strike 2. Hide In The Shadows 3. Burning Angel 4. Cosmic Vision 5. Keeper Of The Sun 6. The Fire In My Heart 7. She Doesn’t Believe In Love 8. Never Surrender 9. Into The Eternity 10. Point Of No Return 11. Guardian Del Sol 12. EL Fuego En Mi Corazón