Grendel’s Sÿster: Myrtle Wreath / Myrtenkranz

Grendel’s Sÿster is een Duitse heavy metal band een pak folk invloeden in hun sound verwerkt zonder dat er eigenlijk folk instrumenten aan te pas komen. Het gezelschap bestaat uit gitarist Tobi, die ook instaat voor de meeste composities, drummer Till en vocaliste Caro. Na een eerste singletje werd in 2018 een eerste ep voorgesteld door het drietal. Vorig jaar werd deze ‘Myrtle Wreath / Myrtenkranz’, de tweede ep, in eigen beheer op de markt gebracht. Cruz Del Sur Music springt nu op de kar om deze ep opnieuw uit te brengen en misschien wat meer onder de aandacht te brengen. ‘Myrtle Wreath / Myrtnekranz’ telt zomaar liefst zestien tracks wat dus heel veel is voor een ep. Samen zijn die goed voor iets meer dan vijftig minuten luisterplezier. Maar uiteindelijk hoor je “slechts” acht tracks, want je krijgt eerst de Engelstalige versies te horen en daarna de Duitstalige versies. Wij zijn niet bepaald stevig onder de indruk van wat het drietal hier neerzet. We krijgen uiterst traditionele metal te horen met een wat atypisch stemgeluid die misschien beter zou klinken bij een pure folk band. Nee op vocaal vlak blijven we het volledige album lang toch erg sceptisch. Maar ook het puur muzikale gedeelte is absoluut niet vernieuwend te noemen. Wij vinden het geheel nogal rudimentair klinken en vragen ons toch in stilte af hoe het mogelijk is dat deze Grendel’s Sÿster wordt opgepikt door een label terwijl we een pak Belgische bands kennen die, naar onze smaak dan toch, veel beter klinken en niet tot een platendeal komen. Echt, heel eerlijk, hier zaten we echt niet op te wachten.

Luc Ghyselen (58)

Cruz Del Sur Music

Tracklist: 1. Agnicayana (Intro) 2. Vishnu’s Third Stride 3. Little Wildling Bird 4. Entoptic Petroglyphs 5. Winnowing the Chaff 6. Count and Nun 7. Indra’s Jewelled Net 8. Cairns 9. Agnicayana (Intro) 10. Vishnus Dritter Schritt 11. Wildvögelein 12. Entoptische Petroglyphen 13. Worfelschwung 14. Graf und Nonne 15. Indras Juwelennetz 16. Steinmännlein