Trishula: Time Waits For No Man

Trishula is een melodic rock band opgestart door gitarist Neil Fraser, je misschien bekend van Rage Of Angels of Ten om het maar bij die twee te houden. Vaste partner in crime voor dit Trishula is vocalist Jason Morgan. Om dit tweede full-album in te blikken onder de naam Trishula werd nog schoon volk gevonden: Rick Benton (Magnum) op keyboards, Neil Ogden (Demon) op drums en Dan Clark (Rebecca Downes) op bass. Het debuut, ‘Scared To Breathe’, ligt amper anderhalf jaar achter onze rug en Neil beslist om het ijzer te smeden terwijl het heet is, daar hij zowat meteen na het uitbrengen van dat debuutalbum al aan het werk ging met nieuwe nummers. En het eindresultaat mag best gehoord worden. Je krijgt immers tien knap opgebouwde nummers te horen die iets in het verlengde liggen van wat bands als Magnum en Ten afleveren, al klinken de nummers hier net iets minder rock gericht en net iets gepolijster. Een reden te meer om ook de gewone rock en / of muziekliefhebber aan te sporen om dit werkstuk een kans te geven. Grootste troefkaarten bij Trishula zijn ongetwijfeld de knappe soepele vocalen van Jason en het uitmuntende gitaarwerk van Neil die dit nog eens extra in de verf zet met zijn melodieuze solo’s. Miskleunen zijn hier absoluut niet te bespeuren, daarentegen zit er ook geen echte uitschieter tussen. Als we toch ons favoriete nummer moeten aanstippen dan kiezen we voor ‘The Border’ (onze excuses aan de negen andere tracks). Een nummer met een rustige start die langzaam aan kracht en vaart wint om dit dan nog eens te herhalen. Hier stralen de vocalen kracht uit terwijl het gitaarwerk als subliem mag bestempeld worden. Een nummer ook dat helemaal niet zo misstaan op een album van eerder genoemde bands Ten en Magnum. Na twee sterke albums zijn we benieuwd of Neil met Trishula nog een stapje voorwaarts kan zetten op de internationale melodic rock ladder.

Luc Ghyselen (85)

AOR Heaven AOR 00214

Tracklist: 1. How It’s Supposed To Be 2. Fallen Hero 3. I Want It All 4. Make Up Your Mind (Take Your Time) 5. I Just Might 6. Hear No Evil 7. The Border 8. The Mighty 9. Knocked Down 10. Every Time We Touch