Tulkas: The Beginning Of The End (ep)

Tulkas is afkomstig uit het Mexicaanse Querétaro alwaar dit thrash metal gezelschap in 2010 werd opgestart. Met ‘The Beginning Of the End’ presenteert het vijftal ons zijn nieuwe ep, een eerste werkstuk op het Noble Demon Records label. ‘The Beginning Of The End’ zou als voorsmaakje moeten dienen voor een later te verschijnen full-album. ‘O.C.G. (Outsider God Creation)’ mag openen en doet dit meteen goed. Stevige basslijnen spelen een cruciale rol in dit nummer dat verder wordt opgesmukt met een mooie melodieuze gitaarsolo. Voor de rest zijn alle elementen voorhanden om van een heel degelijke trash metal song te spreken: kracht, energie en net voldoende agressie. Dit gegeven wordt ook meegenomen naar ‘Devastation By Greed’. Het mee te brullen refreintje is hier een kleine toegeving. ‘Extinction’ steunt weer op een stevige basslijn terwijl ook het “meebrul”-gehalte hoog ligt. Het titelnummer volgt en kiest in eerste instantie voor stevige riffs. Heel melodieus, om niet te zeggen “jazzy”, is het rustige gitaarwerk tijdens de break. Een opvallend en leuk accent. Met Metallica’s ‘Shortest Straw’ sluit deze ep af. Tulkas zal met deze ep vooral de eigen fanbase en wat die hard thrash metal fanaten plezieren. Zelf zijn we maar matig onder de indruk en hadden eerlijk gezegd veel meer verwacht na het lezen van de begeleidende promo tekst.

Luc Ghyselen (65)

Noble Demon Records

Tracklist: 1. O.C.G. (Outsider God Creation) 2. Devastation By Greed 3. Extinction 4. The Beginning Of The End 5. Shortest Straw