Sinsid: Enter The Gates

Het Noorse Sinsid werd in 2012 opgestart en komt er nu aan met een tweede full-album: ‘Enter The Gates’. Het debuut van deze band, ‘Mission From Hell’ (2018), vonden we maar zus en zo, zodat we ook een beetje sceptisch begonnen aan dit tweede werkstuk. Na de zo goed als obligate opener in het (sub)genre waarin Sinsid zich bevindt, traditional heavy metal / true metal, trapt ‘Enter The Gates’ de deuren wijd open voor stevige en krachtige epische metal songs die ons meteen doen denken aan Manowar. Elk platgetreden pad uit het (sub)genre wordt hier uiterst volgzaam gevolgd. Van enige vernieuwing is hier dus zeker geen sprake, en we malen daar ook niet om als het echt goed wordt gebracht. En net hier knelt het schoentje een beetje bij Sinsid. De nummers spreken niet echt tot de verbeelding terwijl de vocalen zijn maar net goed genoeg zijn, én de basis van drums en bass is vrij rudimentair en eenvoudig te noemen. Ook het gitaarwerk is maar middelmatig zodat Sinsid in een groot pak van middelmatige bands terecht komt en dan nog eerder aan het staartje bengelt. Al willen we wel toegeven dat het “mee brul niveau” is vrij hoog zodat dit misschien voor een pak soelaas kan bieden tijdens een live show van het gezelschap. Verstokte liefhebbers van het (sub)genre en van bands à la Manowar zullen het misschien wel volledig met ons oneens zijn, maar een echte knappe aanvulling op uw collectie vinden we deze ‘Enter The Gates’ absoluut niet. Sinsid had de deuren van hun oefenlokaal beter nog wat gesloten gehouden en extra werk in het songschrijven gestoken.

Luc Ghyselen (60)

Pitch Black Records PBR 066

Tracklist: 1. Rise Of Fury 2. Enter The Gates 3. Fighting With Fire 4. Hail To The Gods 5. Point Of No Return 6. 666 7. Dawn Of Night 8. Roll The Dice 9. Freedom Of The Sea