Funeral For Two: Funeral For Two (ep)

Funeral For Two is een Finse doom metal band die met deze titelloze ep zijn debuut aflevert. Onder doom verstaat oprichter / gitarist en vocalist Mikke Sillanpää “traag, diep en fuzz”. En je mag drie maal raden wat je te horen krijgt op deze eersteling van Funeral For Two. Inderdaad: traag en slepend, met diep brommende bassen, laag gestemde gitaren, en rustig pulserende drums overgoetn met een hele dosis fuzz en distortion. Slechts twee nummers telt dit schijfje. ‘Sculpture Of A Demon’ trekt het net iets langer dan zeven minuten met zijn trage, slepende pulserende sound waar de diepe brom van de bass heerlijk in rond doolt. ‘Forgotten Souls’ doet zowaar net hetzelfde maar rekt dit tot bijna tien minuten. Opnieuw zijn het de brommende bassen die de eerste, en meeste, aandacht opeisen. Vernieuwend is Funeral For Two absoluut niet en ik hoop alvast dat het bij oprichter Mikke niet de bedoeling is om zijn twee medestanders – Jetro Santaharju (bass) en Pete Rukkila (drums) – meteen naar de verdoemenis te wensen. Funeral For Two is een band die enkel zal weggelegd zijn voor verstokte doom fanaten.

Luc Ghyselen (60)

Inverse Records

Tracklist: 1. Sculpture Of A Demon 2. Forgotten Souls