Helstar: Black Wings Of Solitude (7″)

Covid zorgt er voor we geen concerten meer kunnen bezoeken, of althans niet zoals wij dat echt willen. Vele bands dreigen daardoor een beetje in het vergeethoekje te raken en proberen op een of andere manier toch om onze aandacht te trekken. Een heel pak bands brengen tegenwoordig singles uit, al dan niet digitaal, om de liefhebbers er op te wijzen dat de band nog steeds actief is. Zo ook het Amerikaanse Helstar. Deze heavy metal band doet dit aan de hand van deze ‘Black Wings Of Solitude’. Het titelnummer werd al een paar eerder geschreven voor een horror film die ergens in de vergeetput is beland. Toch is deze ballade een schoolvoorbeeld van hoe heavy metal ballades horen te klinken. Daarnaast krijg je ook Black Sabbath’s ‘After All (The Dead)’ te horen. Daar vocalist James Rivera een grote fan is van Black Sabbath ten tijde dat Ronnie James Dio achter de microfoon te vinden was, is dit een logische keuze en Helstar zet hier een knappe versie van het nummer neer die zowel liefhebbers van Helstar zelf als Black Sabbath en Ronnie James Dio fans zal kunnen bekoren. Helstar laat zodoende horen dat men er nog steeds is.

Luc Ghyselen (75)

Massacre Records

Tracklist: 1. Black Wings Of Solitude 2. After All (The Dead)