Lionville: Magic Is Alive

Lionville werd in in Genova (Italië) opgericht door Stefano Lionetti en zijn broer Alessandro. Dankzij hun schrijftalent konden ze Lars Säfsund (Work Of Art, Enbound) overtuigen plaats te nemen achter de microfoon. Muzikaal lieten de heren wel het een en ander bewegen in het melodieuze rockmilieu, waardoor ze in 2017 tekenden bij Frontiers. Zo werd hun derde album ‘A World of Fools‘ uitgebracht. Een logische stap was een live optreden in 2018 in het Frontiers Rock Festival. Anno 2020 bestaat de band uit gitarist / zanger / keyboardspeler Stefano Lionetti , zanger (lead en backing) Lars Säfsund , gitarist Michele Cusato, keyboardspeler / pianist Fabrizio Caria, bassist Giulio Dagnino en drummer Martino Malacrida. In de opener ‘Nothing Without You’ leggen de heren al meteen hun troeven op tafel. Het oorwormpje bevestigt het niveau van deze Italianen. ‘You’re Not Alone’ gaat daar zelf nog wat over, al kent het nummer een eerder rustige start om in het refrein voluit te gaan. Het kruidige gitaarwerk zit alweer mooi gedoseerd maar niet opdringerig in proportie met de andere muzikanten. Zoals zijn voorganger, ontwaakt ‘Runaway’ rustig maar spint op tot een melodieus rocknummer waar je enkel vrolijk van kunt worden. Na de ballad ‘Finally You’re With Me’ die me iets te kleverig overkomt, schiet ‘Every Little Thing Leads Back To You’ stevig uit zijn sloffen. Ondanks sprankelende uitnodigende keys blijft het nummer stevig rocken en de vurige gitaarsolo zorgt voor de kers op de taart. Dit zou wel eens het beste nummer kunnen zijn! Na de funky intro van het midtempo ‘If You Don’t Know Me’ bolt het vrolijke nummer als een trein. ‘Living With The Truth’, ‘Reaching For The Sky’ en ‘I’ll Never Give My Heart Away’ doen me aan FM denken. Het zijn relatief rustige maar erg stijlvolle rocknummers, die een ferme laag keyboard over zich krijgen en niet vies zijn van een streepje sax. Na het erg rustige ‘Into The Night’ eindigen we met het titelnummer ‘Magic Is Alive’. De funky baslijn van de intro doet me denken aan Karma Chameleon van Culture Club. Veel variatie maar vooral veel klasse horen we in die vierde resultaat van deze Italiaanse band, die stevig in opmars zijn. Verwacht je aan sterke vocalen in goed gebalanceerde nummers die ondersteund worden door gitaarwerk, dat enerzijds goed weet te rocken en anderzijds in goede balans zit met de keys. Het ontbreken van slechte nummers is niet alleen een troef, maar de pareltjes die we vooral vooraan het album vinden, zijn overtuigend genoeg om dit album aan te schaffen.

Rocking Klingon (84)

Frontiers Records FRCD 1050

Tracklist: 1. Nothing Without You 2. You’re Not Alone 3. Runaway 4. Finally You’re With Me 5. Every Little Thing (Leads Back To You) 6. If You Don’t Know Me 7. Living With The Truth 8. Reaching For The Sky 9. I’ll Never Give My Heart Away 10. Into The Night 11. Magic Is Alive