Lunar Chalice: Medieval Cults Of Heresy (ep)

Het Duitse Lunar Chalice is een nieuwe speler in het reeds druk bevolkte black metal segment. Lunar Chalice ging pas in 2019 van start, maar na een demo, ‘Walpurgis Dance’, en een ep ‘Night Poetry’, beiden uit 2019, is deze ‘Medieval Cults Of Heresy’ al het derde werkstuk van dit trio. Vier zwartgeblakerde koude en dreigende tracks krijgen we te horen op deze ep. En nee, de toppers in het (sub)genre moeten nog vrezen dat ze meteen van troon worden gestoten door dit Lunar Chalice. Dit betekent echter niet dat Lunar Chalice geen bestaansrecht heeft, integendeel. Vanaf Opener ‘Malleus Pontificarum’ zorgt dit drietal voor een gedreven en energieke sound waar dreiging, koude en pakken duisternis overheersen. Vernieuwend is het schijfje allerminst, maar de heren weten wel van aanpakken en elke track zorgt voor een beklijvende en intense rit. Onze aandacht kreeg geen kans om zich los te werken bij het beluisteren van deze ep en vooral het gedreven en energieke ‘Walpurgis Dance’ laat hier een gitzwarte indruk na, zonder dat we de drie overige tracks te min willen doen. Indien de heren hierop verder werken wacht Lunar Chalice zeker een mooie muzikale carrière. De subtop in dit (sub)genre is alvast in zicht – zeker indien men dit tijdens live concerten kan bevestigen – en wie weet waar de opvolger van deze ‘Medieval Cults Of Heresy’ de band zal brengen.

Luc Ghyselen (84)

Dominance Of Darkness Records

Tracklist: 1. Malleus Pontificarum 2. The Devils Work (Teufelsburg) 3. Walpurgis Dance 4. Medieval Cults Of Heresy