Verval: Beeldenstorm (ep)

Verval is een Nederlandse black metal band opgestart in 2014. Het debuutalbum, ‘Wederkeer’, werd in 2018 op de markt gebracht. Nu is het gezelschap er terug in een gewijzigde bezetting zodat het overgebleven duo er nu stevig aan denkt om Verval enkel als studio project te aanzien. R. Schmidt (bass, cello, gitaar, vocals) en W. Damiaen (vocals, drums) zorgen hier voor drie flink uit de kluiten gewassen tracks, meteen goed voor een kleine vijfentwintig minuten zwartgeblakerd geweld, waar wel wat ruimte in werd geschept voor adempauzes middels rustiger passages. Ja, de meeste fragmenten kan je bestempelen als furieus, heel stevig en krachtig, donker van kleur met een stevige portie kilte en … ze roepen een beklijvende duisternis op. Eigenlijk precies zoals we het hier wel graag horen. Enig minpuntje, als dat eigenlijk mag zeggen, is het feit dat de vocalen, naar onze smaak, wat te veel ondergesneeuwd worden door de zware dreigende pletwals die deze zwartgeblakerde furie is. Tijdens de rustiger en kalmere fragmenten zijn er zo goed als geen vocalen te bespeuren. Dit drie tracks tellend schijfje zorgt hier voor een intense sfeer en we zijn benieuwd hoe Verval zal in de toekomst verder zal profileren: blijft dit en studio-project of wordt er opnieuw gedacht aan een full-band?

Luc Ghyselen (84)

Independent Release

Tracklist: 1. Vlammenzee 2. Beeldenstorm 3. Een Leven Tussen één En Nul