Fixation: Global Suicide (ep)

Fixation is een band afkomstig uit Noorwegen die een mix brengt van hard rock en metalcore. Met ‘Global Suicide’ stellen ze ons een eerste ep voor met vier knap opgebouwde tracks die liefhebbers van o.a. Bring Me The Horizon, Nothing But Thieves of Architects en dergelijke zeker eens moeten checken. ‘Neurosis’ opent en geeft er meteen een stevige lap op en middels enkele knappe tempo en ritmewisselingen is dit een aanstekelijk nummer dat blijft hangen. ‘Survive’ gaat eigenlijk op dit stramien verder, maar kent een paar rustiger momenten die ons minder bevallen. Maar vergis je niet, ook dit is een knap opgebouwde track die mikt op de liefhebbers van eerder aangehaalde bands. ‘Bloodline’ geeft je dan weer een intense trap onder je kont dankzij een krachtige intro. De heren nemen wat gas terug en spelen dan weer met tempo en ritme wisselingen. En ook ‘What We Have Done’ combineert hard rock en metalcore met opnieuw vele tempo en ritmewisselingen. We zijn niet echt fan van het (sub)genre, maar kunnen de vier tracks op deze ‘Global Suicide’ wel waarderen zodat we moeten stellen dat Fixation een heel aardig debuut heeft afgeleverd.

Luc Ghyselen (70)

Indie Recordings

Tracklist: 1. Neurosis 2. Survive 3. Bloodline 4. What We Have Done