From Hell: Rats & Ravens

Het Amerikaanse From Hell is een thrash metal / death metal band die in 2010 van start ging. Een eerste werkstukje, ‘Ascent From Hell’, kwam er in 2014. Nu is het gezelschap klaar met album nummer twee. ‘Rats & Ravens’ telt tien tracks, goed voor zo’n vijfenvijftig muziek vertier. Maar, zelf blijven we hier echt op onze honger zitten. We horen een pak clichés langskomen, we horen een paar goedbedoelde ideeën passeren, … maar we horen vooral een band die nog veel oefening nodig heeft indien men het wil waarmaken op internationaal niveau. Ja, je hebt het begrepen, we tellen in onze eigen landje heel wat bands die minstens evengoed doen, en hoogstwaarschijnlijk heel veel beter, dan deze From Hell. Geen van de tracks op dit album blijft langer hangen dan de tijd die ze nodig hebben om te passeren. Er straalt geen brutaliteit van uit, er komt geen agressie los, de energie blijft gevangen zitten tussen de cd-speler en de speakers, het enthousiasme ontbreekt, … Nee, deze ‘Rats & Raven’ komt niet uit de diepste krochten van de hel, zelfs niet uit de hel: dit is braaf musiceren en hopen dat we het wel weten te waarderen. Sorry, heren From Hell, maar we willen stoom kunnen afblazen, wij willen uit de bol kunnen gaan, wij willen onze dagdagelijkse beslommeringen aan de kant kunnen schuiven, … en dat gaat echt niet als we jullie tweede full-album op zetten.

Luc Ghyselen (45)

Scourge Records

Tracklist: 1.Dark Heart 2. They Come At Night 3. Lilium 4. The Witch 5. Don’t Cry For Help 6. Three And Nine 7. Forest Of The Screaming Trees 8. Room For One 9. Body Rats 10. Am I Dead