Geist And The Sacred Ensemble: Waning Hymns

Hou je van doom en folk overgoten met een groot pak psychedelica? Dan zit je waarschijnlijk goed bij het Amerikaanse viertal van Geist And The Sacred Ensemble. De nieuwste creatie van dit gezelschap kreeg ‘Waning Hymns’ als titel mee en telt vier nummers die voor een intense muzikale ervaring zorgen. Intens in de zin van eigenzinnig en het feit dat het gezelschap je een soort van muzikale trance onderdompelt waarvan het instrumentale ‘Closed Eye’ misschien wel het beste voorbeeld is. Dat neemt niet weg dat ook de overige tracks die richting op gaan. Misschien ideale muziek om even je dagdagelijkse zorgen te vergeten en wat te mediteren op de eigenzinnige sound die Geist And The Sacred Ensemble hier laat horen. Alhoewel, nu en dan krijg je dan een stevige injectie te verwerken van doom die alhoewel langzaam, traag en slepend een heel pak kracht mee krijgt zodat van die meditatie misschien niet zo veel meer overblijft. Verder zorgen ook de vocalen er voor dat er van meditatie soms niet veel meer in huis komt. Laten we dus meer houden op trance opwekkende psychedelica waarin elementen folk en doom te ontdekken zijn. En alhoewel we bij MUSIKA voor heel veel open staan is deze Geist And The Sacred Ensemble niet echt iets waar we op zitten te wachten.

Luc Ghyselen (50)

Scry Recordings

Tracklist: 1. Advaita 2. Volition 3. Closed Eye 4. Century Of The Self