Demolizer: Thrashmageddon

Thrash metal fanaten met een voorliefde voor Slayer, Exodus en / of Municipal Waste checken best ook eens het debuutalbum van het Demolizer. Dit Deense viertal – Ben “Polle” Radtleff (gitaar, vocals), Aria Mobbarez (gitaar), Bjørn “Krölle” Hjortgaard (bass) en Max Petrén Bach Hansen (drums) – werd in 2014 opgestart. In 2018 zorgde het gezelschap voor een eerste ep-tje: ‘Ghoul’, maar het is vooral sinds vorig jaar dat de band aan de deur klopt. Het kwartet bemachtigde een plaatsje in de Deense finale van de toch wel befaamde “Wacken Open Air Metal Battle” en kon op tournee doorheen Denemarken en Rusland. Ook werd dit eerste full-album afgewerkt. En wat blijkt? ‘Thrashmageddon’ telt negen thrash metal tracks die barsten van agressieve brutaliteit, kracht, energie en gedrevenheid. Zonder franjes of tierlantijntjes er rond te maken, zorgt dit viertal voor een schijfje die vanaf de begin tonen van opener ‘Copenhagen Burning’ tot en met het slotakkoord van afsluiter ‘MSW’ voor agressief beukende geweld zorgt. De nummers worden mooi opgebouwd, bevatten voldoende melodie maar overweldigen je dan toch door kracht, brutaliteit en agressie. Voeg daar tonnen energie en jeugdige aanstekelijkheid aan toe en je zit gebeiteld voor een heel energieke tijd die uitnodigt voor circle en mosh pits, iets wat hopelijk toch binnenkort terug mogelijk zal worden. Je hebt het begrepen: Demolizer zorgt met dit debuut voor een frisse wind in thrash metal landschap zonder vernieuwend uit de hoek te komen. Een immens strakke en stevige basis van bass en drums, krachtig en agressief klinkende vocalen, en snedige gitaarsolo’s: meer is er eigenlijk niet nodig om ons volledig over de streep te trekken. Wel moeten we vaststellen dat vele gevestigde waarden uit dit (sub)genre al een jaartje ouder worden en dan kan / mag Demolizer gerust een van de vrijgekomen plaatsjes opeisen.

Luc Ghyselen (90)

Mighty Music PMZ 340

Tracklist: 1. Copenhagen Burning 2. Cancer In The Brain 3. Ntc 4. Bloodshot Eyes 5. Gore 6. Until I Die 7. Lost In Torment 8. Built On Slavery 9. Msw