Maceo Parker: Soul Food – Cooking With Maceo

Hoe je enkel van metal en gierende gitaren? Dan is het nieuwste werkstuk van Maceo Parker hoogst waarschijnlijk niet aan je besteed. Hier is de saxofoon het instrument dat met de meeste aandacht gaat lopen, terwijl ook keys hun deel opeisen terwijl gitaar, bass en drums eerder kiezen voor de soepele begeleiding. ‘Soul Food – Cooking With Maceo’ is het eerste studio-album in acht jaar van funk legende Maceo Parker. Maceo Parker is een saxofonist die vooral naam en faam maakte bij James Brown, maar ook met George Clinton’s Parliament en solo hoge ogen gooide. Hij is ook te horen op een paar albums van Prince. Dit om maar aan te geven dat hij werkelijk bij de absolute toppers op zijn instrument behoort. Op dit nieuwe full-album bewandelt Maceo Parker mooi de paden van funk, soul, rhythm ‘n ‘ blues en voegt daar zijn prachtige sax sound aan toe. Tien funky nummers worden hier opgediend met een schitterend funk en sax sausje die voor een soulvol dansfeestje zorgen. Stil staan of zitten is dus onmogelijk als je de band hier zo hoort. Onze favoriete danstrack op dit album? ‘Rock Steady’ mag een licht rockend randje, maar och zo soulvol dankzij o.a. het achtergrondkoortje en de zwoele saxsound. Laat een mooi geklede vrouw hier haar sexy moves op tonen en we garanderen je dat je verleidt wordt tot een … zwoele avond en nacht.

Luc Ghyselen (80)

The Funk Garage / Mascot Label Group

Tracklist: 1. Cross The Track 2. Just Kissed My Baby 3. Yes We Can Can 4. M A C E O 5. Hard Times 6. Rock Steady 7. Compared To What 8. Right Place Wrong Time 9. Other Side Of The Pillow 10. Grazing In The Grass