Selenseas: The Outer Limits

Het Russische Selenseas werd in 2010 opgestart maar brak in hun tienjarig bestaan nog niet echt veel potten. Als we de er de geschiedenis van de band bijhalen, zien we o.a. een twee jarige periode (2013-2015) van non activiteit en al een pak wisselingen in de line-up. Laatste verandering in de line-up is de wijziging van vocalist. Selenseas staat voor melodieuze power metal terwijl er op tesktueel vlak geput wordt uit verschillende thema’s als fantasy, mythologie, geschiedenis, filosofie en literatuur. Na een demo (‘La face cachée de la Lune’ (2012), een ep (‘В отражении’ (2016)), een full-album (‘За гранью возможного’ (2017)) en een live album (‘Live at Rock House Club, Moscow, 2017/06/02’ (2018)) is deze ‘The Outer Limits’ dus vijfde werkstuk van het gezelschap. Het album telt elf nummers, maar van twee nummers krijg je een extra versie te horen. Na een geslaagde intro, ‘Intro’ genoemd, mag het feestje beginnen en zorgt de band voor klassiek gebrachte power metal waarin kracht en melodie samensmelten tot een geheel dat heel toegankelijk is en een pak liefhebbers van het genre waarschijnlijk zal kunnen bekoren. Nadeel is dan weer dat je zowat elke wending in elk nummer opnieuw bijna vooraf kan gaan voorspellen. Je krijgt dus vrij aanstekelijke power metal die overgoten wordt met een dikke laag keyboards die slechts ruimte maakt voor een aantal vingervlugge gitaarsolo’s. Grootste nadeel voor Selenseas, althans in onze oren, is het feit dat je hoort dat Engels niet de moedertaal is van vocalist Mikhail Kudrey en dat zijn stem timbre ons niet echt ligt. Voor de rest hebben we hier niet echt veel op aan te merken al klinkt het in onze oren dus te voorspelbaar en iets te braaf. Wie zweert bij power metal kan dit een kans geven.

Luc Ghyselen (65)

Rockshots Records

Tracklist: 1. Intro 2. Hope 3. Frigate 4. Time 5. Asgard 6. The Revenge Of The Ifrit 7. Dante 8. The Mirror 9. The Flame of Dawn 10. The Milky Way 11. The Outer Limits 12. The Mirror (Radio Edit) 13. The Milky Way (Alternative version)